Ν. Κακλαμάνης: «Θα προχωρήσει η αποκατάσταση της οικίας του Κωστή Παλαμά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η απαλλοτρίωση της οικίας Κωστή Παλαμά επί της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα, με σκοπό την αποκατάσταση του κτηρίου και την δημιουργία χώρου μελέτης και σπουδής της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας αφιερωμένου στον ποιητή, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού», όπως προκύπτει από την απάντηση της Υπουργού, Λίνας Μενδώνη, σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης στην ερώτηση που κατέθεσε έκανε αναφορά και σε παλαιότερη (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ερώτησή του για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το σπίτι το οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ ζητούσε να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στο εν λόγω θέμα και καλούσε την Υπουργό Πολιτισμού να επισπευθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απάντηση της Λ. Μενδώνη, παρά τα προβλήματα που είχαν προκύψει στις διαδικασίες απαλλοτρίωσης, αυτά έχουν πλέον ξεπεραστεί, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και «με την ολοκλήρωσή της το ΥΠΠΟΑ θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του κτιρίου, στο οποίο έζησε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς τα τελευταία χρόνια της ζωής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ