Συγκλονίζει η ανάρτηση κατοίκου του Έβρου: Μαράζωσε ο Έβρος, δεν αρκούν οι φράχτες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστική είναι μία απλή ανάρτηση που έκανε ο κύριος Σάκης Τσομπανίδης, κάτοικος του Τριγώνου στο Βόρειο Έβρο και διαχειριστής της ομάδος στο Facebook, ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ. Γράφει λοιπόν ο κ. Τσομπανίδης, κάτω από βίντεο που τράβηξε από τη βεράντα του σπιτιού του:

«Από το μπαλκόνι τού σπιτιού μου στο Δίλοφο Τριγώνου, φαίνεται πεντακάθαρα και ειδικά τώρα που έχουν κόψει όλα τα καβάκια (Λεύκες) και έχουν αποψιλώσει όλο το δάσος, η απέναντι όχθη τού ποταμού Έβρου από το Τριεθνές μέχρι και την Αδριανούπολη!

Βλέπω έναν αυτοκινητόδρομο πού περνάει από τα τελωνεία Βουλγαρίας -Τουρκίας μέχρι την Αδριανούπολη και που συνεχίζει για την Κωνσταντινούπολη και ενώνει την Ευρώπη με την Ασία!

»Στην απέναντι όχθη φαίνεται πεντακάθαρα να απλώνεται μία πόλη με 160.000 πλυθησμό, μέ μεγάλη οικονομική καί εμπορική κίνηση καί δραστηριότητα την Αδριανούπολη.

»Επίσης βλέπω πολλά εργοστάσια καί βιοτεχνίες να δουλεύουν μέρα καί νύχτα!

»Ακούω επίσης τα τρένα τους εμπορικά καί επιβατικά να πηγαινοέρχονται και να σφυρίζουν συνεχώς!

»Την μέρα βλέπω τούς πανύψηλους μιναρέδες τους και τίς μεγάλες εκτάσεις με ορυζώνες δίπλα στο ποτάμι.

»Καί όλα αυτά τα βλέπω στην απέναντι όχθη τού ποταμού Έβρου!

»Ελληνική όχθη, έρημα χωριά με λιγοστούς κατοίκους, χωρίς νέους και σχολεία, δίχως δρόμους, χωρίς συγκοινωνίες, χωρίς τρένα, εκκλησίες άβαφες καί με πεσμένους τούς σοβάδες, χωρίς τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο, δίχως κινητή τηλεφωνία και τέλος με τούς αγρότες σε απόγνωση κάθε φορά με την λιγοστή παραγωγή, τίς πλημμύρες καί τίς χαμηλες τιμές στα προιόντα τους.

»Τί κάνανε όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια για να θωρακίσουν τά σύνορα μας;

»Ένα τίποτα… Αντίθετα τα αποδυνάμωσαν διώχνοντας τούς κατοίκους στο εξωτερικό καί στις μεγάλες πόλεις!

»Έκλεισαν όσα εργοστάσια καί βιοτεχνίες υπήρχαν καί αποψίλωσαν τίς υπηρεσίες από τα χωριά!

»Θωράκιση των συνόρων δεν είναι μόνο να φτιάχνουν φράχτες καί νέες δομές για πρόσφυγες καί παράτυπους μετανάστες, θωράκιση είναι καί όλα αυτά πού ανέφερα πιό πάνω!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ