Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Γιάννης Μάζης στη Λάρισα: Το φετινό καλοκαίρι πιθανότατα να χρειαστεί να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα «θερμό» επεισόδιο και μάλιστα εν μέσω θέρους, έκρουσε από τη Λάρισα ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λάρισα, με θέμα «ανάλυση των σύγχρονων γεωπολιτικών δυνάμεων», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Λάρισας.

Ο κ. Μάζης δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για τη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ που δεν είναι ίδια όπως είπε όταν πρόκειται για την Ουκρανία, όπως όταν πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο που είναι μέλη του.

«Το καλοκαίρι, εξήγησε, μάλλον θα είναι θερμό. Φοβάμαι πως ναι γιατί η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας. Έχουμε περάσει πλέον από πλευράς Τουρκίας και το επίπεδο της διπλωματικής ευγενείας. Είδαμε τις επιθέσεις που έγιναν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού από τον κ. Ερντογάν και βεβαίως ανησυχώ ιδιαιτέρως για το θέμα των υπερπτήσεων οι οποίες είναι καθαρά καταπάτηση εθνικής κυριαρχίας και καταρράκωση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου».

εικόνα Viber 2022 05 30 20 02 18 959 1400x1050 1

εικόνα Viber 2022 05 30 20 02 12 993 1400x1050 1

Δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για δηλώσεις που γίνονται για την Κύπρο και για την αδιαφορία του ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας πως «το φετινό καλοκαίρι πιθανότατα να χρειαστεί να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας ούτως ώστε να στείλουμε μήνυμα πρώτα στους Τούρκους και κυρίως στο ΝΑΤΟ και να καταλάβει ότι εάν δε τιθασεύσει την απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, πιθανότατα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία έκρηξη στη νοτιοανατολική πτέρυγα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία»

onlarissa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ