Απαξίωση των Πρώτων Ηρώων Πεσόντων Ευέλπιδων στη Μάχη της Κρήτης ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1941;

Γράφει ο Στρατηγός  ε.α Ηλίας  Κωστόπουλος * απο το veteranos.gr

Ο Ελληνικός Στρατός και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) δεν οργάνωσαν αλλά και δεν συμμετείχαν στην τελετή τιμής και μνήμης για τους πεσόντες ήρωες Ευέλπιδες, στη Μάχη της Κρήτης, το έτος 1941 εναντίον των Γερμανών κατακτητών!!!

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι Χανίων, τελετή τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Ευέλπιδες στη Μάχη της Κρήτης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) δεν συμμετείχαν!! Μη συμμετοχή, χωρίς λήψη μέριμνας και φροντίδας, ούτε άγημα, ούτε κατάθεση στεφάνου, ούτε ομιλία… σε αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης, όπως και αρμόζει στους Ευέλπιδες, τους πρώτους νεκρούς της Μάχης της Κρήτης!!11

Αλήθεια «ξέχασαν», εκτός των άλλων, να καταθέσουν στεφάνι και να στείλουν άγημα σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας;!!

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Χανίων, οι οποίοι προς τιμήν τους, μόνοι τους οργάνωσαν την ομιλία στην εκδήλωση και οι οποίοι εάν έλλειπαν, η ξεχωριστή και μοναδική αυτή σε συμβολισμό, νόημα και αξία εκδήλωση τιμής και μνήμης, θα φάνταζε παντελώς υποτιμημένη και απαξιωμένη.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιου, ενώ στεφάνι κατέθεσαν με εκπρόσωπο, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-Παράρτημα Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Αποκορώνου και από την Βρετανική Πρεσβεία οι Βρετανοί Βετεράνοι καθώς και ο Ακόλουθος Άμυνας.

Χρέος και ευθύνη επιτάσσει, να διερωτηθούμε προς τι αυτή η υποτίμηση και απαξίωση της θυσίας των πρώτων νεκρών Ευέλπιδων της Μάχης της Κρήτης;

Πως δικαιολογείται να είναι παρόντες και να μετέχουν εκπρόσωποι άλλων Χωρών, να μας τιμούν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Βετεράνων και να απουσιάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος του χώρου και της εκδήλωσης καθώς και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων;

Τι μηνύματα δίνουμε, όχι μόνο στους Βετεράνους συμμάχους μας, αλλά και στις νεότερες γενιές, στα Ελληνόπουλα παιδιά μας, το αύριο της Πατρίδας μας;

Λησμονήσαμε, μήπως, ότι «ο κάθε άνθρωπος μεγαλώνει με τις παρακαταθήκες των προγόνων του»;

Η απόδοση των τιμών στους πεσόντες για την προάσπιση της Ελευθερίας της Πατρίδας μας, είναι ιερό χρέος και ευθύνη όλων μας και αφορά κυρίως το μέλλον της Πατρίδας μας.
« Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα’ ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί.», όπως βροντοφωνάζει ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Δόξα και Τιμή στους πρώτους πεσόντες ήρωες Ευέλπιδες κατά την Μάχη της Κρήτης εναντίον των Γερμανών το έτος 194156

*Ο Υποστράτηγος  ε.α Ηλίας Α. Κωστόπουλος  είναι

                       – Ο –

Πρόεδρος των Αποστράτων αξιωματικών

του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ