Τιμήθηκε η μνήμη των 1.500.000 θυμάτων από την Τουρκία το 1915

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τιμήθηκε η μνήμη των 1.500.000 θυμάτων από την Τουρκία το 1915

24 Απριλίου για εμάς τους Αρμένιους είναι κάθε μέρα.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου “Athenaeum Grand Hotel” με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Αρμενικού Φιλελεύθερου Κόμματος “RAG”, της” Εθνικής Επιτροπής Δικαίωσης Αρμενίων” υπό την αιγίδα της Μητρόπολης των Αρμενίων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για την Αρμενική γενοκτονία.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής κ.Σάββας Καλεντερίδης που αφού ευχαρίστησε την ΕΕΔΑ για την πρόσκληση έκανε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορική παρουσίαση της Αρμενικής Γενοκτονίας που καθήλωσε το κοινό.Τονίζοντας ότι η Γενοκτονία ήταν μία κατά όλων των Χριστιανών.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ.Τιγκράν Μκρτσιάν έλαβε αρχικά τον λόγο τονίζοντας ότι η αναγνώριση και η καταδίκη της Γενοκτονίας αντιμετωπίζονται ως βασικά στοιχεία για την πρόληψη άλλων γενοκτονιών.

Στη συνέχεις εκ μέρους του “RAG” τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ.Σεβάκ Πανοσιάν ο οποίος τόνισε πως η Αρμενική Γενοκτονία συνεχίζεται διότι τα υπό κατοχή Μοναστήρια, οι εκκλησίες μάρτυρες μιας ιστορίας αιώνων συνεχίζουν να καταστρέφονται καθώς επίσης και στο όνομα των εκατομμυρίων θυμάτων μας είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Χαιρετισμούς απηύφθυναν ο βουλευτής Β’ Πειραιά Ν.Δ. και Πρόεδρος της Ελληνοαρμενικής φιλίας της Βουλής κ.Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ.Αθανάσιος Αθανασίου, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ.Αντώνιος Μυλωνάκης και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τομεάρχης Ναυτιλίας του κινήματος κ.Δημήτρης Διαμαντίδης.

Mε την παρουσία τους τίμησαν την Εκδήλωση μνήμης ο Τοποτηρητής του Μητροπολίτη της Αρμενικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Χορέν Αρακελιάν ο οποίος περάτωσε την εκδήλωση με προσευχή, ο αιδεσιμότατος Βικέν Τσολακιάν της Αρμενικής Ευαγγελικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ.Άγγελος Συρίγος, η αντιπρέσβειρα της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ.Χασμίκ Νταστογιάν, η κ.Λούση Μπερμπεριάν Πρόεδρος του Μ.Σ. και τα μέλη του ,ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας (Πρασίνου και Περιβάλλοντος) κ.Νικόλαος Άννινος, ο Αντιδήμαρχος Π.Φαλήρου (Διοίκησης και Οικονομικών) κ.Αλέξανδρος Πανταζής, ο κ.Κρικόρ Τσακιτζιάν- δημοσιογράφος μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., ο Πρόεδρος της Γενικής Αρμενικής Ένωσης Αγαθοεργίας κ.Άρις Χατζατουριάν, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου “ΑΡΑΡΑΤ” κ.Αγκόπ Αρακελιάν, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου της Γ.Α.Ε.Α “Αρτάκι Καλπακιάν”, με τις διευθύντριες του Δημοτικού κ.Χριστίνα Σπυροπούλου και του Νηπιαγωγείου κ.Αντωνία Παυλοπούλου,καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της Παροικίας μας και πλήθος κόσμου.

Την κεντρική παρουσίαση καθώς και τον εναρκτήριο λόγο είχε αναλάβει η κ.Χαϊγκουή Κουντακτζιάν.

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους που συνέβαλλαν στην επιτυχία της Εκδήλωσης.

ΖΟΥΜΕ- ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ🇦🇲🇬🇷🇨🇾

ΔΗΜΟΦΙΛΗ