Τεράστια δικαίωση για τον Άρη Πορτοσάλτε: Δεν είναι απεργοσπάστης, την δουλειά του έκανε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, που υποχρεώνει την ΕΣΗΕΑ να …νομιμοποιήσει το σπάσιμο της απεργίας που η ίδια έχει εξαγγείλει! Μιλάμε για καταστάσεις που δεν έχουν προηγούμενο. Αφού δεν συνελήφθη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, πάλι καλά…

Από την άλλη, μην τολμήσεις να κάνεις καμιά «ερευνητική δημοσιογραφία», διότι κινδυνεύεις να βαφτιστείς… «σκευωρός»!

Το Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε τις ποινές διαγραφής του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για Αρη Πορτοσάλτε, Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, επειδή δεν συμμετείχαν σε απεργία.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων θα πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης

Κατόπιν προσφυγής των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ,  Άρη Πορτοσάλτε, Νότη Παπαδόπουλου και Βασίλη Χιώτη, το δικαστήριο αποφάσισε:

1. Να ακυρωθούν οι ποινές, της οριστικής διαγραφής που είχε επιβληθεί στον Άρη Πορτοσάλτε και της προσωρινής διαγραφής στους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη  που είχαν επιβληθεί  από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, επειδή εργάστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας που είχε προκηρύξει το σωματείο τους στις 10 Ιουνίου 2021, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

2.Να αναγνωρίζεται στο εξής το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη κατά την διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων και να μην επιβάλλονται ποινές σε όσους επιθυμούν να εργαστούν.

Με την υπ’ αριθμόν 3705/2022 το δικαστήριο δικαίωσε τους δημοσιογράφους κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους κι έκρινε άκυρες της ποινές διαγραφής τους.

* Με πληροφορίες από skai.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ