Κάθε μέρα και πιο πάνω η βενζίνη – Η ακριβεια τσακίζει την κοινωνία και η κυβέρνηση κανει το κορόιδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα μία «μαύρη» πρόβλεψη έρχεται για να αναστατώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα, και δυστυχώς από αύριο Παρασκευή, το λίτρο στα πρατήρια υγρών καυσίμων θα «εκτοξευτεί» στα 2,40 ευρώ!

Δεν έχουν τέλος οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων. Στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται καμία αποκλιμάκωση. Το «ράλι» συνεχίζεται ακάθεκτο, με τη χώρα μας να είναι από τις πιο ακριβές τόσο σε όλο τον κόσμο όσο και στην Ευρώπη. Το μέλλον, όμως, προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, οι οποίοι προβλέπουν πως την Παρασκευή η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,40 ευρώ το λίτρο.

Από τη μία, τα πρατήρια διαμαρτύρονται για την αισθητή μείωση που έχει διαμορφωθεί στις πωλήσεις, και από την άλλη οι καταναλωτές ζητούν… βερεσέ! «Από την Παρασκευή αναμένουμε η μέση τιμή πανελλαδικά από το 2,28 να φτάσει στο 2,35-2,36 ευρώ το λίτρο. Στα πρατήρια θα βλέπουμε τιμή γύρω στα 2,40 ευρώ το λίτρο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης πρατηρίου, Νίκος Παπαγεωργίου. «Είναι μια δύσκολη εβδομάδα γιατί είμαστε μετά από 4 ημέρες καθημερινών αυξήσεων στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης. Σήμερα είχαμε μία ακόμη άνοδο των δύο λεπτών, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο. Το βυτίο βγαίνει από τα διυλιστήρια με την τιμή να είναι στα 2,23 το λίτρο στη βενζίνη», συμπλήρωσε με νόημα.

Το χρονικό των… τρελών ανατιμήσεων!

FC900730 62C4 4FC2 B37D 497E59C43721

Από 1,57€ το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρίσκεται τώρα στα 2,30 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες αγγίζει το εφιαλτικό ποσό των 3 ευρώ. Την ίδια ώρα, όλο και πιο κοντά στα τρία ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η Κρήτη, που είχε τιμή λίτρου 1,67 ευρώ το 2021 και πάνω από 2,35 ευρώ το 2022.

Η Ελλάδα πλησιάζει σε ακρίβεια το… Μονακό! Η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το globalpetrolprices, «σκαρφάλωσε», στις 23 Μαΐου, στην τέταρτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και πλέον είναι η 8η πιο ακριβή στον κόσμο. Η υψηλότερη μέση τιμή του λίτρου εντοπίζεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου κοστίζει 2,739 ευρώ, με τη Ζιμπάμπουε να ακολουθεί με 2,699 ευρώ. Οι δύο χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα είναι οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ