Αφού δεν αντιδράς, θα συνεχίσουν να σε κλέβουν…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαίνει ο κλέφτης στο σπίτι σου. Σε κλέβει. Δεν αντιδράς. Ξαναμπαίνει ο κλέφτης στο σπίτι σου κι σε κλέβει πάλι. Εσύ συνεχίζεις να μην αντιδράς. Δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να καταλάβεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Θα συνεχίσει να σε κλέβει μέχρι να αντιδράσεις ή να πεθάνεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα θα διαβάζεις στις εφημερίδες ότι ο κλέφτης όχι μόνο δεν σε έκλεψε, αλλά σε έσωσε, διότι εάν δεν ήταν ο συγκεκριμένος κλέφτης, θα σου είχαν πάρει μέχρι και τα σιφόνια από το μπάνιο.

Παράλληλα, τα κανάλια θα παίζουν δημοσκοπήσεις στις οποίες εσύ ως θύμα θα εμφανίζεσαι να υμνείς τον κλέφτη…

Είναι πλέον βέβαιο ότι έχουμε μία επανάληψη του σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, μόνο που τώρα η ληστεία γίνεται μέσα στο σπίτι σου, μέσα στο αυτοκίνητο σου, χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις. Δεν υπάρχουν οι διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι για να σε πείσουν να πας να επενδύσεις τις οικονομίες τους σε μετοχές φούσκες και να δεις τα λεφτά σου να καταλήγουν σε οφσόρ και στις λίστες Λαγκάρντ. Εδώ η ληστεία γίνεται με εισβολή και πλιάτσικο στην περιουσία σου, αλλά οι διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι σου λένε ότι ο ληστής είναι ευεργέτης…

Κάπως έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το ακόλουθο άρθρο το οποίο το αλιεύσαμε από το newsbreak.gr και το παραθέτουμε αυτούσιο:

Έπειτα από την πανδημία που στην Ελλάδα εξελίχθηκε σε εθνική τραγωδία με 30.000 νεκρούς, τώρα και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση εξελίσσεται σε μία άνευ προηγουμένου καταλήστευση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το ερώτημα πλέον που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν υπήρξε «παροιμιώδης ανικανότητα» από την πλευρά της κυβέρνησης η δόλος, όπως ισχυρίζονται πολλοί…

Ο τρόπος που το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την έκρηξη του ενεργειακού πληθωρισμός στην Ελλάδα, δημιουργεί πολλές υποψίες. Οι απανωτές αποτυχίες του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου όχι μόνο δεν κατάφερε να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας αλλά αντίθετα κατέγραψε συντριπτικές ήττες την ώρα που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μπόρεσαν να ανακόψουν τις συνέπειες μίας παγκόσμιας κρίσης, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Την πρώτη φορά, ενώ η Πορτογαλία και Ισπανία κατάφεραν να επιβάλλουν τις θέσεις τους, θα διαβάσετε στη συνέχεια πως μεταφράζεται αυτό σε αριθμούς, ο πρωθυπουργός απέτυχε έστω να συνταχθεί μαζί τους χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία.

Στην τελευταία σύνοδο, η Ελλάδα υπέστη ένα πραγματικό Βατερλώ. Το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μόνο διά θαλάσσης, δεν θα επηρεάσει απλά την ελληνική οικονομία βάναυσα, αλλά θα επιφέρει συντριπτικό χτύπημα και στην ελληνική ναυτιλία. Την ίδια στιγμή η Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία κλπ, έκαναν την δουλειά τους με την Ελλάδα να είναι πάλι, απούσα.

Την ίδια στιγμή όμως το Μαξίμου με την βοήθεια ελεγχόμενων ΜΜΕ, προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την τρέχουσα συγκυρία, αντί να προσπαθήσει να φέρει απτά αποτελέσματα. Εμμένει στην επίκληση της παγκόσμιας κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία για να συγκαλύψει μία κατάσταση που έχει μετατραπεί σε εθνική λαίλαπα. Το γεγονός αυτό προκαλεί οργή σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη που είναι σε θέση να παρακολουθήσει τους ευρωπαικούς δείκτες. Οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέματα.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανήκει στους «πρωταθλητές» του ενεργειακού πληθωρισμού. Ο λογαριασμός ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρά τις επιδοτήσεις, κατέγραψε ιλιγγιώδη αυξήσει πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα για το μήνα Μάιο εμφανίζεται σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση κατά 60,9% για τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου που καταγράφηκε στο 39,2%! Για να καταλάβουμε τις ολέθριες επιπτώσεις αυτής της αύξησης, αρκεί να πούμε ότι η γειτονική και ευθέως ανταγωνιστική Βουλγαρία κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 30%.

Όσον αφορά την Ισπανία και την Πορτογαλία, που κατάφεραν να επιβάλουν τις θέσεις τους στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής, οι δείκτες ήταν αντίστοιχα 27,1% και 33,3%.

Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, η διυλιστηριακή τιμή της βενζίνης έσπασε χθες και το φράγμα των 2,21 € ανά λίτρο επιφέροντας την υψηλότερη τιμή λιανικής όλων των εποχών. Πολύ υψηλότερη από άλλες χώρες της ΕΕ των οποίων οι πολίτες απολαμβάνουν υψηλότερους μισθούς από τους Έλληνες. Υψηλότερες ακόμα και από την Κύπρο η οποία «ψωνίζει» βενζίνη από εμάς, δηλαδή από τα ελληνικά διυλιστήρια.

Η ανικανότητα του κυβερνητικού επιτελείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας σε συνδυασμό με τον ορυμαγδό της μιντιακής προπαγάνδας προκειμένου οι συνέπειες του ενεργειακού πληθωρισμού να μην προβάλλονται, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αισιοδοξία. Αντίθετα, εντείνει τις υποψίες για μία οργανωμένη ενεργειακή ληστεία των Ελλήνων, σύμφωνα με τα μεγέθη που έχουν καταγραφεί, θα κάνει ακόμα και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου να μοιάζει πταίσμα. Και τότε βέβαια οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Κώστα Σημίτη ως τον «καταλληλότερο»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ