Ηχηρό οχι του Σταϊκούρα στη μείωση του ειδικού φόρου για τα καύσιμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι αποδεικνύει η κυβέρνηση το πόσο νοιάζεται για τους πολίτες που στενάζουν.

Ενώ ο κόσμος στενάζει από την ανηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων και τόσο οι πολίτες, όσο και οι φορείς ζητάνε λύσεις από την κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε «όχι» στη μείωση του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμα!

Χρησιμοποιώντας μάλιστα επιχειρήματα που δεν πείθουν κανέναν, ισχυρίστηκε από τη Βουλή ότι: «Η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές έλλειμμα και φέτος, δηλαδή οι δαπάνες θα είναι περισσότερες από τα έσοδα. Όσοι λοιπόν με ευκολία ζητούν πρόσθετα μέτρα στήριξης, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, σημαίνει ότι υποστηρίζουν την αύξηση του ελλείμματος της χώρας, αυξανόμενους τόκους και τριπλάσιο κόστος, μέτρα που οδηγούν στην επιβάρυνση, μεσοπρόθεσμα, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δηλαδή στο να κυλήσουμε σε καταστάσεις που πρόσφατα βιώσαμε».

Ο κύριος υπουργός θεωρεί μη αποτελεσματικό το μέτρο για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, πιπιλώντας πάλι την καραμέλα ότι «σε σχέση με την ενεργειακή κρίση η Ελλάδα έδωσε διπλάσια χρήματα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται για το… κοινωνικό της έργο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ