Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η κληρονομιά του, γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόρισμα τουλάχιστον 60 σελίδων εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το σύνολο της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2021, δεσμεύεται με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες!

Ειδικότερα, σύμφωνα με 60σελιδο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, μεγαλοεκδότη και ιδρυτή του πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ, «παγώνει», κάτι που, πρακτικά, σημαίνει πως, στην περίπτωση όπου η σύζυγος ή/και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για… ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί αναφορικά με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, για την οποία, μάλιστα, αντιδικούν μέλη της οικογένειας του, αυτή περιλαμβάνει 17 ακίνητα (μεταξύ των οποίων δυο στην Μύκονο, άλλα δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι και ένα στο Σεν Τροπέ, διάφορα διαμερίσματα σε Ουάσινγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας και Μαϊάμι, καθώς και στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν), καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό, καθώς και αυτοκίνητα.

Όσον αφορά, εξάλλου, στο πόρισμα που ξεπερνά τις 60 σελίδες, αυτό καταπιάνεται με τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του εκλιπόντα δημοσιογράφο, μέσω έρευνας που ξεκίνησε τρεις μήνες πριν από το θάνατο του, μετά από ανώνυμη καταγγελία, ενώ η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε αυθημερόν στην Οικονομική Εισαγγελία, απ’ όπου και θα επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων.

Η δέσμευση της περιουσίας διατάχθηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά
Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται –από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις
Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός
Μεγάλο πλήγμα για τη χήρα του Τράγκα, Μαρία Καρρά

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της «μυθικής» περιουσίας του Γιώργου Τράγκα φέρεται να έχει η σύζυγός του, Μαρία Καρρά, καθώς και άλλα πρόσωπα, τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κλπ. Η κα Καρρά φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο Γιώργος Τράγκας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ διατηρούσαν και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αντίθετα, δεν διαφαίνεται, μέχρι στιγμής, να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του, Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα, στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας -κινητής και ακίνητης- του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, τις Παρθένες Νήσους, κλπ. Επίσης, η ανεξάρτητη Αρχή είχε ζητήσει τη διαβίβαση από το εξωτερικό στοιχείων για τις εταιρείες που διατηρούσε ο εκλιπών, τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε το ζεύγος Τράγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ