Novartis: Η ανακρίτρια αρνήθηκε να στείλει στην εισαγγελέα το έγγραφο για τον Λοβέρδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς κ. Τουλουπάκη κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών το έγγραφο του FBI που μιλάει για μίζες του Λοβέρδου από τη Novartis.

Έκθετη βρίσκεται η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για την Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία «βιάστηκε» να κλείσει την δικογραφία την υπόθεση. Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis, διαδέχονται η μία την άλλη, και όπως σημειώνει το Documento, η κα. Αλεβιζοπούλου είχε αρνηθεί να στείλει στην εισαγγελέα το έγγραφο το οποίο «καίει» τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις μίζες.

Σήμερα το πρωί, η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μ. Καψού το έγγραφο του FBI που κατονομάζει τον Ανδρέα Λοβέρδο και αναφέρει ότι χρηματίστηκε από την φαρμακευτική εταιρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κα Τουλουπάκη κατέθεσε το στοιχείο-φωτιά στην κ. Καψού καθώς πρόκειται για την εισαγγελέα στην οποία έχει αποσταλεί η επίμαχη δικογραφία, προκειμένου να αποφανθεί εάν συμφωνεί ή όχι με την απόφαση της ανακρίτριας Γλυκερίας -Λουίζας Ιωαννίδου να περαιώσει την υπόθεση με τυπικές κλήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ανακρίτρια αφού κράτησε την δικογραφία στο συρτάρι για δύο χρόνια στη συνέχεια μεθόδευσε την απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από την κακουργηματική κατηγορία που τον βαρύνει δια της δήθεν παραγραφής μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η Ελένη Τουλουπάκη γνώριζε ότι στο επίμαχο έγγραφο αναφερόταν σε δύο σημεία το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και πριν δύο εβδομάδες με αίτημά της ζήτησε από την ειδική ανακρίτρια να το αποστείλει αρμοδίως ώστε να αξιολογηθεί. Ωστόσο, η κα. Αλεβιζοπούλου έκλεισε τη δικογραφία, χωρίς να απαντήσει ποτέ στο συγκεκριμένο αίτημα.

Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κ. Τουλουπάκη που αποφάσισε να ενεργήσει αυτοβούλως , αντιπαραβάλλοντας το αμετάφραστο με το μεταφρασμένο κείμενο που υπάρχει στη δικογραφία την οποία είχε η κ. Αλεβιζοπούλου ( άλλωστε η ίδια είχε ζητήσει να γίνει η μετάφραση), ανακάλυψε την λαθροχειρία που έχει συμβεί στον εν λόγω έγγραφο του FBI με την απάλειψη στο επισήμως μεταφρασμένο κείμενο του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και των Φρουζή–Μανιαδάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ