Ενστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενστάσεις και διαφωνίες για την πολιτική που ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μια ομιλία όπου ήταν παρόντες πάνω από 70 βουλευτές της ΝΔ, όπως και ο πρώην ΠτΔ Π. Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική ανάλυση για την σημερινή πραγματικότητα από αυτή του κ. Μητσοτάκη.

Υποστήριξε ότι η αντιπαράθεση με την Ρωσία πρέπει να σταματήσει, διότι η συνέχιση της καταστρέφει πρωτίστως την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Καταδικάζοντας την ρωσική εισβολή είπε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος δια της διπλωματικής οδού. Εξέφρασε όμως την αμφιβολία του ότι κάτι τέτοιο επιθυμεί η Ουάσινγκτον.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν οδηγεί σε λύση αλλά σε αποθράσυνση της τουρκικής επιθετικότητας. «Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη.

Το αντίθετο.

Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων. Η στάση αυτή, της σταθερής γραμμής υπεράσπισης και προβολής των εθνικών θέσεων χαρακτηρίζεται ενίοτε επικριτικά ως λογική της ακινησίας» τόνισε ο Κ. Καραμανλής. Ηταν όμως επικριτικός για την πολιτική της κυβέρνησης και στα θέματα των ΜΜΕ, κάτι που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ