Τους “έφαγαν” οι τοκοι λεει ο Ανδρουλακης για τα χρεη του Πασοκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μισόλογα επιχείρησε να δικαιολογηθεί χωρίς να δώσει στοιχεία, ενώ έριξε κουτοπόνηρα τις ευθύνες στους προηγούμενους.

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., που άλλαξε τρεις φορές ΑΦΜ, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει την κρατική επιχορήγηση και θέλει να σώσει τη χώρα, την ώρα που έχει φεσώσει τους φορολογουμένους με χρέη ύψους 362.013.564,33 ευρώ, συντάραξε τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης αποποιείται σήμερα κουτοπόνηρα τις ευθύνες, ισχυριζόμενος ότι δεν δημιούργησε η γενιά του το χρέος, και πετά το μπαλάκι… στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Α. Τσίπρα να ζητήσει εξηγήσεις από τους Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που διετέλεσαν -όπως και ο ίδιος, άλλωστε- γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και «γνωρίζουν λεπτομέρειες». Με οργισμένες ανακοινώσεις, τα δύο στελέχη υπενθυμίζουν ότι οι γραμματείς δεν συμμετείχαν στη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, και αυτός είναι και ο λόγος που, ως αναρμόδιοι, δεν εκλήθησαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα. Τον καταγγέλλουν, δε, ότι «ψεύδεται δημοσίως και παραπληροφορεί συνειδητά».

Ολα αυτά την ώρα που ο Ανδρουλάκης ανακοινώνει μεν ότι το κόμμα του έχει προχωρήσει σε ρύθμιση των δανειακών του υποχρεώσεων στις τράπεζες «με κριτήρια αγοράς», αποφεύγοντας ωστόσο, όπως οφείλει, να δημοσιοποιήσει τη σχετική σύμβαση και τους όρους αποπληρωμής του επαχθούς χρέους, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αποκλείεται ποτέ να πληρωθεί!

Θαρρείς και προέρχεται από παρθενογένεση ή ότι το κόμμα του δεν έχει συνέχεια, ο Ανδρουλάκης δήλωσε στον ΑΝΤ-1 «δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό». Τα χρέη, ισχυρίστηκε, «είναι 100.000.000 το πραγματικό κεφάλαιο και όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι. Είχα δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα αγωνιστώ για να τα ρυθμίσουμε και να δείξουμε ότι, παρόλο που δεν τα έχει κάνει η γενιά μου, αναλαμβάνει το φορτίο».

Υπέδειξε δε ως υπαιτίους τον Γ. Ραγκούση και τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου, επί των ημερών των οποίων, όπως ισχυρίστηκε «έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί», αντί, όπως μεμψιμοίρησε, «να τα φορτώνουν σε μένα που έμεινα στα δύσκολα».

«Εσκεμμένη παραπληροφόρηση»

«Είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο πρόεδρος ενός κόμματος», σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης, ενώ για «εσκεμμένη παραπληροφόρηση» έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Και οι δύο επισημαίνουν ότι αρμοδιότητα, γνώση και ευθύνη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς, αλλά ο πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου

«Είναι φαιδρό να θέτουν στον δημόσιο διάλογο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα αυτό και να έχουν στο κόμμα τους αυτούς που μπορούν αρμοδίως να τους λύσουν όλες τις απορίες», σχολίασε αργότερα ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Δ. Μάντζος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ