Στις 8 Ιουνίου στη βουλή η ενημέρωση για τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής πως στις 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τις αποστολές στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. 

Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τις οποίες ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα όσα συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Γερμανό καγκελάριο.
Οι τομεάρχες Άμυνας και ακόμη 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργο Τσίπρα ζητούν ο υπουργός να κάνει «λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης αποστολής όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς την Ουκρανία και για τις επιπτώσεις ως προς τη διεθνή θέση της χώρας μας, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας». Ανέφεραν στον πρόεδρο της επιτροπής: «Γνωρίζετε καλά ότι το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σοβαρό, αποτελεί γενικευμένο αίτημα όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να παράσχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και εξηγήσεις, κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα για όλες τις πτυχές της συμφωνίας Ελλάδας – Γερμανίας

Πλήρη ενημέρωση από την κυβέρνηση ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα όσα συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σόλτς για την παράδοση τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει συγκεκριμένα: «Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε στην παράδοση ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, που στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από γερμανικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ