Αποκαλύπτεται η απάτη της ελληνικής κυβέρνησης με το φόρο στα καύσιμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

#Γερμανία: Αποδίδει η μείωση του φόρου καυσίμων @dwnews

Στα πρατήρια οι τιμές ανά λίτρο περιορίζονται. Η #βενζίνη είναι 0,30€ φθηνότερη (από 2,1€ ➡️1,8€/lt).

Ιουν-Αυγ: το μηνιαίο εισιτήριο μειώθηκε σε 9€ (από min 59€) σε μετρό, λεωφορεία & τρένα.

Γερμανία: Αποδίδει η μείωση του φόρου καυσίμων

Στα πρατήρια οι τιμές ανά λίτρο περιορίζονται αισθητά. Η βενζίνη είναι 30 σεντ φθηνότερη και το ντίζελ 14. Για εκτόξευση του κόστους θέρμανσης, προειδοποιεί ο αντικαγκελάριος.

7DD180FB 1409 4E2A 8B69 BA8AD285E8A0

Γερμανία, βενζίνη, ντίζελ, τιμές, σύγκριση, φόρος καυσίμων,
Κυρίως με δύο μέτρα το Βερολίνο ευελπιστεί να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς αυξήσεις του ενεργειακού κόστους. Για ολόκληρο το καλοκαίρι, δηλαδή το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου, εισήγαγε εισιτήριο 9 ευρώ σε μετρό, λεωφορεία, τραμ και περιφερειακά τραίνα. Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση περιόρισε για το ίδιο διάστημα τον φόρο καυσίμων. Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου το κόστος καυσίμων στα πρατήρια βενζίνης μειώθηκε αισθητά: κατά περίπου 30 λεπτά το λίτρο ντίζελ και κατά 14 λεπτά το λίτρο βενζίνης. Σήμερα, παρά την μικρή άνοδο στις τιμές στα πρατήρια, η βενζίνη βρίσκεται κατά μέσα όρο στα 1,88 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,94.

Δυσοίωνες προβλέψεις για το ενεργειακό κόστος

Ρόμπερτ Χάμπεκ, Αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας, Ενέργεια,
Εγγώνται τα κυβερνητικά μέτρα την κοινωνική ειρήνη; διεωτάται ο Ρόμπερτ Χάμπεκ

Μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF ο αντικαγκελάριος, υπ. Οικονομίας και αρμόδιος για ενεργειακά Ρόμπερτ Χάμπεκ προειδοποίησε για «δραματικές αυξήσεις του κόστους θέρμανσης το φθινόπωρο και το χειμώνα». Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο «τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών θα αρκέσουν για να εγγυηθεί η κοινωνική ειρήνη και το αίσθημα των πολιτών ότι ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία: «Θα είναι το κρίσιμο ερώτημα το φθινόπωρο και το χειμώνα», υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος.

Ο πολιτικός των Πρασίνων διερωτήθηκε εκτός αυτού αν η Γερμανία αντέξει σε βάθος χρόνου να στηρίζει την Ουκρανία, αλλά και κατά πόσο η γερμανική οικονομία μπορέσει να υπομένει τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στέφανος Γεωργακόπουλος (dpa) dw.com

Ψηφίστηκε χθες στην #Κύπρο η παράταση της μείωσης του φόρου κατ/σης στα καύσιμα κατά 70€/1k lt.

Με βάση τα στοιχεία της #Κομισιόν η τιμή της #βενζίνης στην 🇨🇾 είναι 1,715€/lt ενώ στην 🇬🇷 είναι 2,277€/lt.

76E43A7F CF61 428B 891D 6D0EB7282BB1

5A6D621A 75F0 4936 9B36 0F61F2F04551

450EC3B5 B988 4E9C 8266 5202CE22F8A6

Στην 🇬🇷 παραμένει ο ΕΦΚ των 0,7€/lt (+ΦΠΑ) την τιμή της βενζίνης

Ο φόρος κατ/σης καυσίμων στην #Ελλάδα είναι διπλάσιος (0,700€/lt) της #Κύπρου (0,359€/lt)!

Το κατά κεφαλήν εισόδημα (σε όρους αγοραστικής δύναμης) στην #Κύπρο είναι 35% μεγαλύτερο (28.300€) από της Ελλάδας (20.900€)!

35% μικρότερο εισόδημα, 50% αυξημένος φόρος στη βενζίνη!

Σκυλακακης: «Δεν είναι σίγουρο ότι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή»…

«Όταν μειώνεται φόρος δεν ξέρεις αν θα φτάσει στον καταναλωτή”

Τις αμφιβολίες του για τον αν θα ωφεληθούν οι καταναλωτές στην περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωση στα καύσιμα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Κληρονομήσαμε υψηλό φόρο στα καύσιμα και το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Αυξήσαμε το έλλειμμα και όλα αυτά είναι δανεικά. Υπάρχει δημοσιονομικό όριο και το εξαντλούμε κι αν το υπερβούμε θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές», είπε ο κ, Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι σίγουρο ότι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή».

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για δύο στοχευμένες παρεμβάσεις στα καύσιμα αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν 20.000 βενζινάδικα στη χώρα.

«Όταν μειώνεται φόρος δεν ξέρεις αν θα φτάσει στον καταναλωτή, ενώ με το fuel pass φθάνουν και αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση: Κατευθείαν στο πορτοφόλι.»

Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι ‘Ελληνες, απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Σκυλακάκης.

Σχετικά με τις ελλείψεις εργαζομένων στον τουρισμό ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για να μην έχουν ελλείψεις». Μάλιστα κάλεσε, ειδικά τις επιχειρήσεις που πήραν Επιστρεπτέα Προκαταβολή «να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» ενώ διευκρίνισε ότι όσο υπάρχουν ελλείψεις η ανεργία αν και είναι υψηλή στους νέους, δεν θα εξελιχθεί πτωτικά

Τέλος ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία ώστε να δοθούν ισχυρά κίνητρα σε γιατρούς να δουλέψουν για δίμηνο ή τρίμηνο σε νησιά όπου υπάρχει ανάγκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ