Δικηγόρος Βαλυράκη: Είχαμε μιλήσει εξαρχής για κουκούλωμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη για την δολοφονία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Φωτάκης έκανε λόγο για «μεγάλη ανατροπή» και προανήγγειλε στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θάνατος του 78χρονου προήλθε από ανθρωποκτονία.

«Αποδεικνύεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο θάνατός του προήλθε πριν πέσει στο νερό από χτυπήματα σε διαφορετικά όργανα, κάτι που προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις», επεσήμανε στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και της τεχνικής συμβούλου, από κοινού με δύο μαρτυρίες που μιλούν για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο ένας μάρτυρας επιβεβαιώνει διαπληκτισμό και ταυτίζεται πλήρως με τον δεύτερο ο οποίος πλέον προχωρά και σε αναγνώριση προσώπων».

Ο κ. Φωτάκης τόνισε ότι αναμένονται κι άλλα στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν ότι μιλάμε ξεκάθαρα για δολοφονία: «Υπάρχουν αυτοκίνητα στο χώρο εκεί και άλλα στοιχεία τα οποία πρόκειται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες, που δεν θα αφήνουν καμία πλέον αμφιβολία, περί του γεγονότος που λέω, ότι δηλαδή πρόκειται για ανθρωποκτονία».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος, οι ψαράδες είχαν αρχικά καταθέσει ενόρκως με μια σειρά άλλων, επικαλούμενοι το άλλοθί τους, το οποίο, όπως είπε, έχει πλέον καταπέσει. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «μιλούσαν για τραυματισμό από την προπέλα, κάτι που διαψεύστηκε τελικά», ενώ συμπλήρωσε για τους  μάρτυρες:

«Ο ένας μάρτυρας είχε καταθέσει το ίδιο βράδυ, με συμπληρωματική κιόλας κατάθεση και ο δεύτερος κατέθεσε τον Απρίλιο, ενώ είχε ζητήσει εξαρχής να θέσει σε γνώση των Αρχών αυτό που είδε».

Ερωτώμενος ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη  για το αν τελικά υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση, σημείωσε: «Είχαμε μιλήσει εξαρχής για “κουκούλωμα”, με συγκεκριμένα στοιχεία. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να είμαστε κοντά στην αλήθεια η οποία θα αναδειχθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ