Σάλος με τη Δημητρα Παπαδόπουλου στο Θέατρο Άλσος: Μετά απο δεκαετίες επιστρέφει η επιθεώρηση, το μόνο που κατάφερε να αναστήσει ο Μητσοτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά απο σιγη δεκαετιών η πολιτική επιθεώρηση επιστρέφει επιτελους. Τελικά χρειαζόταν ένας Μητσοτακης για να την αναστήσει καθως οι πολιτικές του επιλογές αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους σατιρικούς συγγραφείς.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο θέατρο Άλσος θα κάνει πρεμιέρα η νέα θεατρική επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, με τίτλο Τι ζούμε, ρε;

Ένας τίτλος που θυμιζει παρα πολύ το γνωστό σλόγκαν τι ψηφίσατε ρε……..

Μια τρελή, κωμική ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό!Ένας καθρέφτης που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, που παραμορφώνει και μεγεθύνει.

Να θυμίσουμε πως απο τους  Απαράδεκτους της Δημητρας Παπαδόπουλου στις αρχές της Δεκαετίας του 90 το επεισόδιο-αφιέρωμα στην επιθεώρηση κανει θραύσει μέχρι και σημερα, καθως υπάρχει διαχρονική αναφορά στο ονομα Μητσοτακης.

Μια επιθεώρηση όπου σύμφωνα με το in.gr πάνω στην σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας που μας ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή!

Οι τελευταίες δηλώσεις των συντελεστών:

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Πολλά χρόνια συζητούσα με τον Ηλία Μαρασούλη, προσπαθούσε να με φέρει στο Άλσος. Και τελικά τα κατάφερε. Εγώ το Άλσος το θυμάμαι, τότε που ερχόμουν παιδί και έβλεπα τον Οικονομίδη.

Είμαι χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και όλων των συνεργατών. Δε συζητώ για τον Θοδωρή Αθερίδη. Αυτός είναι το alter ego μου. Μπαίνω στην πρόβα, αν και μουντρούχα από τη φύση μου, αλλάζω κατευθείαν.

Βλέπω ανθρώπους που γινόμαστε ομάδα και πραγματικά θα ήθελα να παραμείνουμε φίλοι μετά την παράσταση. Τα κείμενα της επιθεώρησης προσπάθησα να μη θυμίζουν stand up comedy.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η επιθεώρηση, θεωρώ ότι τα έχει φτύσει. Ξεχνάμε ότι από εμάς ξεκίνησε αυτό το είδος από τον Αριστοφάνη. Απλά στην Αμερική ξέρουν να πωλούν καλά τον εαυτό τους.

Θοδωρής Αθερίδης

Με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου έχουμε αυτή την ιδιαίτερη σχέση, που τη θεωρώ σαν αδερφή μου. Πέραν από την αμεσότητα και το χιούμορ της, λειτουργεί ως πόλος έλξης προς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει το τηλέφωνο και να αρνηθείς στη Δήμητρα.

Στη συγκεκριμένη δουλειά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι είναι γραμμένη από έναν συγγραφέα, ενώ στις επιθεωρήσεις συνήθως είναι περισσότεροι.

Όλη η επικαιρότητα καταγράφεται από έναν βλέμμα. Έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη παραγωγή με 15 ηθοποιούς, 12μελή ζωντανή ορχήστρα. 20 χορευτές, 500 κοστούμια, υπέροχα σκηνικά.

Μια παράσταση που θα μπορούσε να διαρκεί περίπου πεντέμισι ώρες και την φέραμε στις 3.

Κώστας Κόκλας

Βρίσκομαι δεύτερη φορά στο Άλσος, έναν χώρο που το θεωρώ μεγάλη εμπειρία να δουλεύεις εδώ. Είναι ένας χώρος καταφύγιο.

Η συγκεκριμένη επιθεώρηση έχει πολύ ιδιαίτερο χιούμορ, υψηλά στάνταρ, κείμενα με ποιότητα.

Ελένη Κοκκίδου

Είναι σπουδαίο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ανεβαίνει μια επιθεώρηση. Μια εποχή με πανδημία, με πόλεμο, με οικονομικά προβλήματα και ανασφάλεια.

Ο θεατής καθρεφτίζεται μέσα από τα κείμενα της επιθεώρησης.

Βλέπει τον εαυτό του. Μέσα από αυτό το θεατρικό είδος θα μπορούσε να γίνει μέχρι και επανάσταση. Η Δήμητρα αφουγκράζεται την πραγματικότητα μέσα από τα κείμενα της.

Αντώνης Λουδάρος

Είμαστε σε μια εποχή που έχουν ανάγκη να γελάσουμε. Να γελάσουμε με τα χάλια μας και με τα κακώς κείμενα που ζούμε.

Θανάσης Αλευράς

Έχω δει πολύ επιθεώρηση στη ζωή μου, καθότι παιδί της επαρχίας. Λατρεύω αυτό το είδος.

Η Δήμητρα έχει μια πολύ σύγχρονη γραφή. Είναι σαν να βρίσκεται στο σπίτι όλων μας και μας ακούει.

Παρθένα Χοροζίδου

Ελάτε στην παράσταση μας και θα σας περιποιηθούμε!

Λευτέρης Ελευθερίου

Η δική μας παράσταση είναι σαν καλούμε το θεατή να έρθει σε έναν παράδεισο.

Πάνος Μουζουράκης

Έχω μια περίεργη σχέση με το θέατρο, κλοτσάω γιατί δεν είμαι και ηθοποιός. Εδώ όμως δεν συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για μια υπέροχη δουλειά με σημαντικούς συνεργάτες.

Κρατερός Κατσούλης

Είναι σημαντικό για τη ψυχή και την τέχνη μας να βρίσκεσαι με υπέροχους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να με δω σε άλλη παράσταση φέτος.

Μανόλης Παντελιδάκης

Θα δείτε μια λαϊκή γειτονιά να μετασχηματίζεται σε ένα όνειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ