Μητσοτάκης για Δημογραφικό: Ένταξη αλλοδαπών όπως έγινε με τους Αλβανούς μετανάστες που η εμπειρία μας είναι θετική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Πολλοί απόρρησαν γιατί έγινε χθες, από το πουθενά επίθεση από τα υπόγεια της ΝΔ κατά του Στέλιου Κούλογλου και του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ένα μήνα μετά την ομιλία τους στο Ευρωκοινοβούλιο για το μεταναστευτικό, αφού ήταν γνωστές οι θέσεις τους αλλά και το βίντε διαθέσιμο δημόσια. Το υπόγειο του Μαξίμου δεν μας έχει συνηθήσει να αφήνει να πέσουν κάτω τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια. Αλλά όπως φαίνεται το είχαν βάλει στο “ψυγείο” ώστε να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ένταξη των αλλοδαπών ως λύση για το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας και να προκαταβάλει τις αντιδράσεις από την ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης.

«Bόμβα» που καλούμαστε να απενεργοποιήσουμε εγκαίρως «με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δημογραφικό, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση». Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψη εργατικών χεριών, κάτι που μπορεί να γίνει με μια «ώριμη και συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην κοινωνία θα ανακουφίσει πληθυσμιακής μας υποχώρηση».

«Η εμπειρία μας από αλβανούς μετανάστες είναι θετική. Η εικόνα των παρελάσεων αποδεικνύει ότι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας», προσέθεσε και μάλιστα υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση στην Ελλάδα. Πάντως, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η νέα πολιτική δεν θα γίνει με τρόπο που να αφήσει κανέναν στο περιθώριο, ούτε οι Έλληνες νέοι άνεργοι να μην βρίσκουν εργασία ούτε μεσαίωνας για ξένους εργαζόμενους. «Θα πρέπει να φανούμε πιο τολμηροί, οφείλουμε να ανανεωθούμε με νεότερους ανθρώπους που ασπάζονται της αξίες μας», επισήμανε και τόνισε ότι ναι μεν δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα αλλά θα πρέπει η συζήτηση να ανοίξει.

«Προφανώς δεν μιλάω εδώ για ένα ζήτημα εύκολο, είναι όμως αναγκαίο, επίκαιρο και κρίσιμο να ανοίξει η συζήτηση για αυτό το ζήτημα. Για αυτό πρέπει να το εξετάσουμε με ευθύνη, με σοβαρότητα, αλλά και με θάρρος, ακούγοντας τις προτάσεις των ειδικών και μελετώντας τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες του τόπου μας και πάνω από όλα έχοντας εθνική αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε έναν πολιτισμό που διαπερνάει την Ιστορία, φωτίζοντας τους αιώνες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ