Όσα δεν φτάνει η αλεπού: Πέρυσι αποθέωναν το ρωσικό Beriev, φέτος ο Στυλιανίδης λέει ότι δεν κάνει για τη χώρα μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, -ο οποίος θυμάται να εμφανιστεί μόνο για να αποποιηθεί τις ευθύνες του- σχετικά με το ρωσικό πυροσβεστικό Beriev.

Το περασμένο καλοκαίρι, όλοι θυμούνται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν φρόντισε να υπάρχει επάρκεια σε πυροσβεστικό προσωπικό και εναέρια μέσα, αποθέωνε το ρωρικό πυροσβεστικό για τη συνδρομή του στις πυρκαγιές που κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα.

Φέτος ωστόσο, ακούσαμε τον Στυλιανίδη να κάνει λόγο για ένα «μέτριο πυροσβεστικό που κάνει για στέπες»! Η τυφλή αντιρωσική «γραμμή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται ότι εισχωρεί και στον τομέα της πυρόσβεσης, με τον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κάνει απίστευτες δηλώσεις: «Αυτά τα αεροπλάνα δεν κάνουν. Ανακουφίστηκα που δεν θα το έχουμε σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των εναέριων μέσων. Αυτά τα αεροπλάνα δεν κάνουν για τη μεσόγειο είναι για τις ρωσικές στέπες» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μόλις λίγους μήνες πριν, ο ίδιος έλεγε ότι το ρωσικό Beriev βοηθούσε στην αντιπυρική περίοδο και ότι λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση προκειμένου να βρει αντίστοιχο αεροπλάνο από άλλη χώρα!

«Υπήρχε ένα Beriev, ήταν στο πλάνο μας ένα Beriev που θα βοηθούσε την αντιπυρική περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε. Συζητάμε, είμαστε σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης, να βρούμε από μία άλλη χώρα ένα αεροπλάνο αντίστοιχο και μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε το επιβραδυντικό υγρό για να βοηθήσει πάρα πολύ. Αποτελεί θέμα συζήτησης και με περιβαλλοντιστές, καθώς χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, με μεγάλη επιτυχία», είχε δηλώσει ο κ. Στυλιανίδης.

https://twitter.com/theocha52630506/status/1533702805583712256?s=21&t=qB53LNluPjHlUiid-C-4ig

ΔΗΜΟΦΙΛΗ