Μερικής απασχόλησης το Αστυνομικό Τμήμα στην Ομόνοια – Κλείνει το μεσημεράκι επειδή δεν εχει προσωπικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς Τμήμα Ασφαλείας λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο η Ομόνοια, καθώς εξαιτίας της υποστελέχωσής του το τμήμα κλείνει, πλέον, στις 3 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι το Τ.Α. Ομονοίας ήδη δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια της νύχτας εδώ και μήνες.

Από τον Μάνο Μεϊμαράκη

Το Τ.Α. Ομονοίας υποστελεχώνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό. Πολλοί αστυνομικοί, δε, το θεωρούν… εξορία και κακή μετάθεση.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες ακόμα τρεις αξιωματικοί, με αποτέλεσμα το τμήμα να έχει μείνει χωρίς… αξιωματικό υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά, ένας από τους αξιωματικούς αποσπάται στην Αμυγδαλέζα ως εξεταστής συνοροφυλάκων, σαν να μην υπήρχε διαθέσιμος πουθενά από καμιά άλλη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. άλλος αστυνομικός. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε προ ημερών ότι το τμήμα δεν μπορεί να λειτουργεί ούτε από το μεσημέρι και έπειτα, εξαιτίας της υποστελέχωσής του.

Από τουλάχιστον 30-32 αστυνομικούς οι οποίοι θα έπρεπε να επανδρώνουν το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, σήμερα και εν μέσω τουριστικής περιόδου στο τμήμα δεν υπηρετούν περισσότεροι από 15. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομική δύναμη στο τμήμα δεν επαρκεί ούτε για τη συγκρότηση ομάδας ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή τμήματα ασφαλείας στις πλούσιες γειτονιές στα βόρεια προάστια είναι επανδρωμένα με δεκάδες αστυνομικούς. Η συνεχής υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης στην Ομόνοια, με την εγκληματικότητα σε όλες τις μορφές της να έχει κυριεύσει το κέντρο της πρωτεύουσας, γεννά κρίσιμα και νόμιμα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, μακριά από προσχήματα.

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο Α.Τ. Ακροπόλεως δεν διαφέρει σε τίποτα πλέον από αυτή στην Ομόνοια. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ήδη και η Ακρόπολη, καθώς την Τρίτη 8 Ιουνίου το Τμήμα Ασφαλείας λειτούργησε με αστυνομικούς που διατέθηκαν από άλλα τμήματα ασφαλείας, επίσης υποστελεχωμένα.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοδωρικάκος… πανηγυρίζει και προπαγανδίζει ότι όλα πάνε καλά με την αστυνόμευση. Και εις ανώτερα!

Πυκνώνουν τα περιστατικά ληστειών

Η πικρή αλήθεια είναι, όμως, ότι στο αστυνομικό δελτίο του Ιουνίου για την ευρύτερη περιοχή από την Ομόνοια έως την Ακρόπολη αρχίζουν να πυκνώνουν τα περιστατικά ληστειών. Δοθέντος ότι οι κλοπές και οι ληστείες θα αυξηθούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με εμφανή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και σκηνοθετημένες επιχειρήσεις για τα media, αλλά με στοχευμένες περιπολίες ασφαλείας σε όλη την Αθήνα.

Όταν αλλοδαποί κυκλοφορούν με μαχαίρια και τσεκούρια μέσα μεσημέρι μέσα στην Αθήνα, χωρίς να αισθάνονται τον παραμικρό φόβο ότι μπορεί να συλληφθούν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο βαθύ από αυτό που φαίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ