Προαναγγέλει στρατοδικεία η Κυβερνηση μέσω του υπουργού Εθνική Αμυνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τις κατηγορίες εναντίον τους ότι «διαρρέουν» πληροφορίες παρομοιάζοντας την αντικατασκοπεία με «ελβετικό τυρί», σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση»!

Δηλαδή… στρατοδικεία θέλει να στήσει με λίγα λόγια ο ΥΕΘΑ και μάλιστα, όπως σχολίασε «θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα»!

Και όλα αυτά, γιατί στριμώχτηκε άγρια εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής να κάνει εν κρυπτώ κινήσεις στο θέμα της Ουκρανίας (και όχι μόνο) και συγκεκριμένα στην αποστολή όπλων από την Ελλάδα στο Κίεβο.

Μια αποστολή όπλων που γίνεται χωρίς να ενημερώνεται η Βουλή και ο ελληνικός λαός, με αποφάσεις που λαμβάνονται σε «σκοτεινά» γραφεία. Όποιος τολμήσει δε να ζητήσει στοιχε;ia για το πόσα ακριβώς έχουμε στείλει και να αμφισβητήσει την «εν κρυπτώ» πολιτική «στήνεται στο τοίχο».

Όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση με τους στρατιωτικούς, τους οποίους ο κ.Παναγιωτόπουλος ανοιχτά κατηγόρησε για «διαρροές» και τους επέβαλλε σιωπητήριο. Με επόμενο βήμα το στρατοδικείο, σε μια κίνηση ξεκάθαρη-απειλή.

Ο ΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ρωτήθηκε αν «είναι ελβετικό τυρί το Πεντάγωνο» και η απάντησή του ήταν η εξής:

«Δεν αναφέρομαι στο Πεντάγωνο ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και πάνω (!!!). Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ, διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

Σύμφωνα με το militaire.gr κάποια πληροφόρηση για το τι έχουμε στείλει στην Ουκρανία υπήρχε από παντού και από την πρώτη στιγμή. Για παράδειγμα, από το ίδιο το Κίεβο.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Tpyxa γράφει ότι η Ελλάδα προμηθεύει την Ουκρανία με «απίστευτη ποσότητα όπλων» και αναφέρει μάλιστα και αριθμητικά το τι στείλαμε.

Αυτό άραγε δεν το είδαν στο ΥΠΕΘΑ;

nb keimeno opla oukrania

Ο Στρατός «βράζει» με τον υπουργό!

Τις δικές τους απαντήσεις στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τους εξέθεσε, έδωσαν οι στρατιωτικοί – εις διπλούν, μάλιστα, και ηχηρό.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, από την Καλαμάτα, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Ξενώνων Φρουράς, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πανέτοιμες, δίνοντας το δικό του μήνυμα στη διαπίστωση Παναγιωτόπουλου ότι τα επιτελεία είναι διάτρητα: «Πρέπει να κοιμάστε ήσυχοι! Να μη φοβάστε, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ! Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή!»

Το δεύτερο μήνυμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας έφτασε με τη μορφή οργισμένης επιστολής από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία τον κατηγορεί ότι, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία ή να έχει προηγηθεί έρευνα, έβγαλε το αυθαίρετο συμπέρασμα, έστω διερωτώμενος, ότι οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των Ε.Δ. διοχετεύουν ευαίσθητες υπηρεσιακές πληροφορίες στα καφενεία.

Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα για να ενισχύσει τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τον παρομοιάζουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Αντί να κάνετε κάτι για τα στελέχη των Ε.Δ., τα στοχοποιείτε συλλήβδην, όπως έκανε και ο κ. Βενιζέλος».

«Κλείνετε τρία χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους» σημειώνουν και ζητούν από τον κ. Παναγιωτόπουλο να κάνει έρευνα και να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται τελικά πίσω από τις διαρροές.

Δεν σταματούν όμως εκεί τα μέλη της ΠΟΕΣ, καθώς μπορεί να εκληφθεί και ως ευθεία απειλή το γεγονός ότι όχι μόνο τον συγκρίνουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά του ζητούν να δει πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πολιτικό του μέλλον:

«Ο υπόψη υπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές, αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η οποία -σημειωτέον- είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, εξερράγη (σ.σ.: ο κ. Βενιζέλος) και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκόμενων στρατιωτικών, λέγοντας “Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;”, χωρίς ωστόσο να αντιδράσει ουδείς από τους παρευρισκόμενους στρατιωτικούς. Αλήθεια, πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ