Μπόνους εγκρίνατε και για τα τραπεζικά στελέχη – Αποζημιώσεις για τους καταθέτες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Μπόνους εγκρίνατε και για τα τραπεζικά στελέχη. Αποζημιώσεις για τους καταθέτες θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα εγκρίνετε; Απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι ηλεκτρονικές απάτες, και την ανάγκη οι τράπεζες να αποκαθιστούν άμεσα την οικονομική βλάβη των καταθετών.

Η ραγδαία αύξηση φαινομένων ηλεκτρονικής απάτης σε μια περίοδο εντατικοποίησης της χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών στον χρηματοικονομικό τομέα και τον τομέα του εμπορίου, ιδίως μετά την εμφάνιση της πανδημίας, έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες καταθέτες να βλέπουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να εξανεμίζονται. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση με τη γνωστή λογική της ατομικής ευθύνης, η οποία αφήνει πλήρως απροστάτευτους τους εξαπατημένους πελάτες των τραπεζών, αλλά απόλυτα προστατευμένες τις τράπεζες, όπως γίνεται πάντοτε, καθώς τυγχάνουν ιδιαίτερης προστασίας, ό,τι κι αν βρεθεί απέναντί τους.


Η λύση για ουσιαστική προστασία των καταναλωτών και δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών είναι η θέσπιση εγγυητικής ευθύνης των τραπεζών, ούτως ώστε η βλάβη του θύματος της απάτης να αποκαθίσταται άμεσα και να μην ανατρέπεται ο οικονομικός προγραμματισμός κάθε πολίτη και κάθε οικογένειας, που ούτως ή άλλως αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες λόγω του εκτροχιασμού στο κόστος ενέργειας και του κύματος ακρίβειας, ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το θέμα το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην Βουλή αλλά δεν παίρνει απαντήσεις από τους κυβερνητικούς παράγοντες. Μην σας ενοχλεί που το φέρνει η αντιπολίτευση, το θέμα αφορά χιλιάδες πολίτες και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει λύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ