Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ προετοιμάζονται για απόσπαση στο Σουφλι μετά απο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την τιμή της βενζίνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαμός στην ΕΡΤ με ρεπορτάζ που ξέφυγε από τη λογοκρισια και απεικονίζει την οργη του κόσμου με την κυβέρνηση.
Αναζητείται ρεπόρτερ σε ξερονήσι ενω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση βρισκεται ο Ζουλας.
Ούρλιαζε ο Οικονόμου
Απολαυση.

https://twitter.com/marka2_/status/1536106617183293441?s=21&t=FMQbHykWlbReyKgqm6KLKg

Η ανοδική πορεία των τιμών στα καύσιμα φαίνεται πως δεν έχει τέλος, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σήμερα να κυμαίνεται πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο στην Αττική.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα ενημέρωσε ότι κάποιος μπορεί να τη βρει και 2,54, ενώ εάν ψάξει και 2,40 ευρώ, ωστόσο προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί θα είναι νοθευμένη και επικίνδυνη. Τώρα πως θα καταφέρουν οι πολίτες να τα βγάλουν πέρα όταν το κύμα ακρίβειας έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά είναι ένα άλλο θέμα.

Η Μαρία Ζάγκα συμβούλευσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να μην παρασύρονται και αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί τότε θα είναι νοθευμένη, επικίνδυνη και θα προκαλέσει βλάβη σταδιακά στη μηχανή του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τη φτηνή βενζίνη, πολύ ακριβά.

Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση μέτρο για την βενζίνη ανάλογο με αυτό που πήρε για το πετρέλαιο με «επιδότηση στην αντλία για την βενζίνη», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων.

«Οι παραλαβές έρχονται αυξημένες» σημείωσε, ενώ προειδοποίησε πως «εάν προμηθευτεί κάποιος βενζίνη κάτω από τιμή διυλιστηρίου είναι επικίνδυνο». Υπογράμμισε δε πως όσο ακριβαίνει η βενζίνη, τόσο δυναμώνει το παρεμπόριο, διότι «πουλάνε κάτω από τιμή διυλιστηρίου, προφανώς για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο οι πρατηριούχοι τα λειτουργικά τους έξοδα».

Φθηνή βενζίνη τώρα, μεγαλύτερο το κόστος αργότερα

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 το λίτρο πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί. Σε καμία περίπτωση να μην παρασύρεσθε από τη χαμηλή τιμή» είπε και εξήγησε πως: «Όταν παίρνει κάποιος νοθευμένη βενζίνη το αυτοκίνητο δεν χαλάει αμέσως αλλά οι βλάβες θα φανούν αργότερα και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα εάν το ρεζερβουάρ είναι εντελώς άδειο και βάλει κάποιος νοθευμένη βενζίνη μπορεί να τον αφήσει το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα».

Αναφερόμενη στους καταναλωτές είπε «να είναι προσεκτικοί, να μην ψάχνουν φθηνή βενζίνη και πετρέλαιο γιατί μπορεί να τους κοστίσει πανάκριβα. Η επισκευή μιας μηχανής κοστίζει από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ. Δεν μπορεί να είναι κάτω από την τιμή διυλιστηρίου. Είμαι κάθετη σε αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ