Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για την ελληνική δικαιοσύνη με τον Νίκο Παππά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αστραπιαία» αντανακλαστικά έδειξε η Δικαιοσύνη σε ότι αφορά την υπόθεση παραπομπής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών σε σημείο που γεννώνται εύλογα ερωτήματα. Μέσα σε ασυνήθιστο χρόνο ρεκόρ το Δικαστικό Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα με το οποίο υιοθετεί την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδηλίνη η οποία είχε εκδοθεί στα τέλη του περασμένου Απριλίου. Δηλαδή μέσα σε ενάμιση μήνα το Δικαστικό Συμβούλιο απεφάνθη για την παραπομπή Παππά όταν για άλλες σημαντικές υποθέσεις περνούν μήνες ολόκληροι προκειμένου να αποφανθεί.

Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε δίκη παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για ηθική αυτουργία στη φερόμενη παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Να σημειωθεί ότι η παραπομπή του πρώην υπουργού αποφασίστηκε με βάση το πολιτικά δόλιο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής το οποίο επέρριπτε ευθύνες στον πρώην υπουργό. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπέμπει το Νίκο Παππά εκδικητικά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των καναλαρχών, επειδή τους έβαλε για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παππάς,, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση. documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ