Παγκοσμια πρωτεύουσα της εγκληματικότητας η Αθήνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει τα κρούσματα εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, με τους κατοίκους της πόλης να δηλώνουν απαυδισμένοι με την παρουσία τοξικοεξαρτημένων και κάθε λογής κακοποιών που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και την ψυχική τους υγεία.

Τις καταγγελίες για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους και την κρατική αδιαφορία για την τύχη τους συνόψισαν τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Παύλος» σε ανοιχτή επιστολή, την οποία κοινοποίησαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Αθανάσιο Κάμπρα, τον αστυνομικό διευθυντή Σωτήριο Καλταμπάνη και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

«Η ιστορική περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με έντονη πολιτιστική δράση (θέατρα Βέμπο, Περοκέ, Σταθμός, Αργώ, Πορεία κ.ά.), τουριστική κίνηση (ξενοδοχεία “Wyndham Grand Athens”, “Crystal”, “Stanley”, “Novotel”, “Rio”, κ.ά.) και μεγάλη οικιστική ιστορία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απειλείται έντονα από την εγκληματικότητα και την αύξηση των τοξικοεξαρτώμενων που κινούνται χωρίς περιορισμό και έλεγχο στην περιοχή, ενώ διαμένουν σε εγκαταλελειμμένους χώρους και υπαίθρια καταφύγια.

Τα παιδιά γίνονται καθημερινά μάρτυρες σκληρών εικόνων, ενώ κινδυνεύουν όλοι οι δημότες από περιπτώσεις τοξικοεξαρτώμενων που γίνονται απειλητικοί. Οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε εικόνες ανθρώπων σε κατάρρευση, ανθρώπων που αναποδογυρίζουν τους κάδους σκουπιδιών και γεμίζουν τους δρόμους με πάσης φύσεως σκουπίδια, ψάχνοντας να βρούνε υλικά να δημιουργήσουν ένα υποκατάστατο της δόσης τους, ανθρώπων εξαθλιωμένων, που πολλές φορές γίνονται επιθετικοί» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Τα μέλη του συλλόγου ζητούν ενίσχυση της αστυνομικής φύλαξης και επίβλεψη στην περιοχή τους. «Από την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι και την πλατεία Αττικής, από τη Λένορμαν μέχρι την Αχαρνών, ζητάμε ενίσχυση των περιπολιών, σταθερούς σταθμούς αστυνόμευσης, όπως γινόταν και παλιότερα, και άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών για την αποφυγή εγκληματικών δράσεων» τονίζει ο σύλλογος και καταλήγει:

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τέτοιες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από δυσφήμηση για τον τουρισμό μας, είναι και απαξίωση προς τους δημότες του Αγίου Παύλου που εξακολουθούν να διαμένουν εδώ, να στηρίζουν και να προστατεύουν την περιοχή ενάντια σε κάθε αντιξοότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ