Νίκος Χατζηνικολάου για την απαλλαγή του Κωστα Βαξεβάνη: Πίστευα και πιστεύω στην αθωότητα του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην απαλλακτική πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, κατά των κατάπτυστων ποινικών διώξεων που είχε ασκήσει σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, και των υπολοίπων δημοσιογράφων η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, αναφέρθηκε την Τρίτη μέσα από την εκπομπή του στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr

Συγκεκριμένα, την χαρακτήρισε (σ.σ την πρόταση) ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που η βαριά σκιά του σκανδάλου αυτού δεν θα πέσει πάνω στον δημοσιογραφικό χώρο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου

«Τώρα στην υπόθεση της Novartis, έχουμε και μια θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα θετική και για τον χώρο της δημοσιογραφίας, μιλώ για την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής, την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τους εκδότες και δημοσιογράφους των οποίων τα ονόματα είχαν εμπλακεί στην ιστορία αυτή. Απαλλακτική λοιπόν η εισαγγελική πρόταση για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη της εφημερίδας Documento για τη Γιάννα Παπαδάκου, τον Αλέξη Τάρκα, όλους τους δημοσιογράφους και εκδότες που είχαν εμπλακεί τα ονόματα τους στην υπόθεση αυτή. Η εισαγγελία προτείνει να απαλλαγούν και να μην υπάρξει η παραπομπή τους. Και θα επαναλάβω επειδή είχα ολόψυχα ευχηθεί να αποδειχθεί η αθωότητα τους: όταν σε κάποιον ο οποίος κατηγορείται, εύχεσαι ολόψυχα να να αποδειχθεί η αθωότητα του, σημαίνει ότι πιστεύεις σε αυτήν, τουλάχιστον για όποιον γνωρίζει ελληνικά δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο το να εύχεσαι ολόψυχα να αποδειχθεί η αθωότητα κάποιου. Και όχι όπως έγραψε συνάδελφος «να αποδειχθεί ότι είσαι αθώος». Δεν είπα αυτό. Είπα να αποδειχθεί η αθωότητα τους, ότι εύχομαι ολόψυχα, που σημαίνει ότι πίστευα και πιστεύω σε αυτήν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η βαριά σκιά του σκανδάλου αυτού δεν θα πέσει πάνω στον δημοσιογραφικό χώρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ