Ο βρώμικος ρόλος του Γενς Στόλτενμπεργκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποιος κάποτε είπε πως η πολιτική είναι ένα πολύ βρόμικο πράγμα.
Μεταδίδεται δήλωση του υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας που φωτογραφίζοντας τα Ελληνοτουρκικά ξεκαθαρίζει το απόλυτο και αμετάβλητο της κυριαρχίας των κρατών
στην Ευρώπη, και γιατί όχι παντού.

Οποία η διαφορά με την «νοσούσα» ΥΠΕΞ των Γερμανοτουρκικών καρδιών συνάδελφό του.
Αν λοιπόν ερωτηθούν οι συντάκτες των πολιτικών ανταποκρίσεων για άκουσμα παρόμοιας δήλωσης από την απελθούσα καγκελάριο δηλ. περί σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών στην Ευρώπη…ας το δημοσιεύσουν.

Αυτό λοιπόν που θάπρεπε να είναι και ο κανόνας των ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ δεν τηρείται, και αμέσως φανερώνεται όποιος κρύβει μέσα του «πολιτική βρομιά» αν δεν μεσολαβεί και κάτι άλλο.

Αυτή λοιπόν η πολιτική τοποθέτηση είναι κάτι άγνωστο για τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Νορβηγού Στόλτενμπεργκ. Γι αυτόν το κύριο οι ίσες αποστάσεις είναι βρήτε τα μεταξύ σας μέσω διαλόγου και πάλι καλά. Τουτέστιν θέτει, πάντα διπλωματικά, στις δαγκάνες του εκάστοτε ισχυρού τον εκάστοτε αδύναμο. Όπως το Κυπριακό!

Δηλαδή επαναφορά στην εποχή των σπηλαίων, σαν να μην υπάρχουν διεθνείς Οργανισμοί Δίκαια και Συνθήκες Συμμαχίας όπως αυτή της οποίας προίσταται. Πολιτική ίσων αποστάσεων είναι η ευλαβική τήρηση των Συμφωνιών αυτών και όχι αλά κάρτ ανάλογα με το ποιός έφαγε το «αυγό»!

Η μή θέση σήμερα με τους τόσους εν ισχύ κανόνες, δεν είναι διπλωματία.

Είναι διπλωματικός ρύπος.

Πολύ βρόμικο πράγμα η πολιτική!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ