Η ΔΕΗ επιβεβαίωσε το πάρτι με τα χρυσά μπόνους στα golden boy

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχείρηση παραδέχτηκε το μπαράζ αγορών μετοχών, παρότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για «πάγωμα» του προγράμματος
Με εμφατικό, όσο και προκλητικό τρόπο, η ΔΕΗ επιβεβαίωσε με νέα ανακοίνωσή της ότι οι μετοχές που αγοράζονται σχεδόν κάθε μέρα πια με λεφτά από τους εξοντωτικούς λογαριασμούς των καταναλωτών, εξακολουθούν να αφορούν το πρόγραμμα του λαίμαργου μπόνους περίπου 16.000.000 ευρώ για τον Στάσση και την παρέα του.

Η ΔΕΗ γνωστοποίησε προχθές ότι προχώρησε σε μια ακόμη αγορά μετοχών: «Στις 14/6/22 η Επιχείρηση απέκτησε 145.000 ίδιες μετοχές, συνολικής αξίας 780.550 ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή είχε αγοράσει ακόμα 145.000 μετοχές, αξίας 816.000 ευρώ. Πλέον η ΔΕΗ κατέχει 996.238 ίδιες μετοχές, έχοντας δαπανήσει περίπου 8.000.000 ευρώ.

Η ΔΕΗ, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αυτές οι αγορές αφορούν το πρόγραμμα μπόνους του Στάσση και των γαλάζιων golden boys. Μην τυχόν και μείνει κανείς με την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έλεγε αλήθεια στους πολίτες τον Μάιο, όταν δεσμευόταν ότι το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί. Η ΔΕΗ σημειώνει στην προχθεσινή ανακοίνωσή της ότι «με την από 24/12/2021 ανακοίνωση, οι αγορές ιδίων μετοχών υλοποιούνται σε συνέχεια της από 04/6/2021 απόφασης της Γ.Σ. και της από 21/12/2021 απόφασης Δ.Σ.».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 24 Δεκεμβρίου η Επιχείρηση είχε γνωστοποιήσει πως με απόφαση Γ.Σ. και Δ.Σ. ξεκινά «το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών», με σκοπό «τη δωρεάν διάθεση των μετοχών στα δικαιούμενα στελέχη». Συνεπώς, το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και με τον νόμο. Με τη ΔΕΗ να έχει ενημερώσει πρόσφατα τους μετόχους της ότι απλά «το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών δεν έχει τεθεί σε ισχύ».

Καμία δέσμευση

Καμία δέσμευση, δηλαδή, ότι «δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ», όπως διαβεβαίωνε η κυβέρνηση. Τον Μάιο, μέσω Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι «το δικαίωμα δεν πρόκειται να ασκηθεί», άρα ότι το πρόγραμμα μπόνους θα ακυρωθεί. Κάτι που, φυσικά, δεν συμβαίνει.

Υπεύθυνοι για τις αμοιβές και τα μπόνους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ είναι οι μέτοχοι. Μεγαλομέτοχος παραμένει το Δημόσιο, μέσω Υπερταμείου και ΥΠΟΙΚ. Αυτοί δίνουν πράσινο φως στο πάρτι ή τραβάνε το χαλινάρι. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η κυβέρνηση απλά κοροϊδεύει τους πολίτες, όταν δεσμεύεται ότι δήθεν οι μετοχές δεν προορίζονται για τα γαλάζια «παιδιά» της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ