Βενζίνη: Tips για να καταναλώνουμε λιγότερα καύσιμα δίνει ο Κωνσταντίνος “Ιαβέρης”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, εκτός ότι μας προσφέρει ασφάλεια, επιτυγχάνει και μια πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης», σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος “Ιαβέρης” Μαρκουίζος

Η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί και οι οδηγοί προσπαθούν να κάνουν όσο μπορούν οικονομία. Δυστυχώς, λόγω αύξησης της θερμοκρασίας το κλιματιστικό του αυτοκινήτου δουλεύει συνέχεια, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν ακόμη περισσότερη βενζίνη.

Ο δάσκαλος ασφαλούς οδήγησης, Κωνσταντίνος Ιαβέρης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με νέα ματιά», έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την κατανάλωση λιγότερης βενζίνης.

Ο κ. Ιαβέρης τόνισε πως η συνετή χρήση του κλιματιστικού και η «αυτόματη λειτουργία στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου» συμβάλλει στην κατανάλωση λιγότερης βενζίνης.

Σύμφωνα με τον έμπειρο οδηγό, «η οδήγηση με σταθερή ταχύτητα επιτυγχάνει μια πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης, όπως και η αποφυγή άσκοπων φρεναρισμάτων και η μείωση του γκαζιού».

Τα οφέλη από την μείωση του γκαζιού δεν αφορούν μόνο στην εξοικονόμηση καυσίμου, όπως εξήγησε, αλλά και στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων, στη μεγαλύτερη ασφάλεια, στον περιορισμό των ατυχημάτων στους δρόμους, στον περιορισμό της ηχορύπανσης, αλλά και στη μεγαλύτερη ηρεμία των οδηγών και επιβατών, με σκοπό την απόλαυση του ταξιδιού.

Συνεπώς, «η οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, εκτός ότι μας προσφέρει ασφάλεια, επιτυγχάνει και μια πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης», σημείωσε ο κ. Ιαβέρης.

Άλλος ένας τρόπος μείωσης της κατανάλωσης βενζίνης είναι η αφαίρεση του περιττού φορτίου από το αυτοκίνητο, καθώς όπως είπε «καταναλώνει περισσότερη βενζίνη».

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έχει η επιλογή καλής ποιότητας καυσίμου και γι’ αυτό «καλό είναι να ενημερωθούμε για τα πρατήρια που έχουν καλά καύσιμα και όχι νοθευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε κάθε αυτοκίνητο, η σωστή εκκίνηση αλλά και το σβήσιμο του κινητήρα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία και μακροζωία του, καθώς και στη μείωση της κατανάλωσης βενζίνης και των εκπομπών ρύπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ