Πλήρης κάλυψη Γεραπετρίτη σε Δημητριάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες εταιρειών»

Πολιτική κάλυψη στις αγοραπωλησίες εταιρειών που κάνει ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο υπουργός ισχυρίσθηκε ότι δεν απαγορεύεται η κατοχή και η μεταβίβαση μετοχών, αλλά η διοίκηση εταιρείας!

«Από καμία διάταξη του νόμου 4622/2019 δεν απαγορεύεται η κατοχή εταιρικών μεριδίων. Ο μόνος λόγος ο οποίος θα δημιουργούσε ζήτημα ασυμβιβάστου επιχειρηματικής δραστηριότητας θα ήταν διοίκηση ή διαχείριση, η οποία εν προκειμένω δεν υφίσταται», ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης σημειώνοντας ότι και για υπουργούς και βουλευτές δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή μετοχών.

Αντίδραση Ραγκούση

«Τα κλειστά συστήματα εξουσίας έχουν φτάσει μέχρι του σημείου να έχουν μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε μία απέραντη μπίζνα», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος «έχει δώσει τη δυνατότητα να στηθεί ένα επιτελικό παρακράτος έκνομων παρακολουθήσεων κατά πολιτών και δημοσιογράφων, όταν αυτοί θεωρείται από την κυβέρνηση ότι ενοχλούν με την ερευνητική τους δουλειά τα κλειστά συστήματα εξουσίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ