Όσοι αποστράτευσαν τον έντιμο Πέτρο Τζεφέρη, μάλλον δεν ήξεραν τι έκαναν…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως όσοι πήραν την απόφαση να παροπλίσουν έναν από τους πλέον έντιμους και ικανούς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας όπως ο Πέτρος Τζεφέρης, «ήξεραν τι έκαναν». Διότι μία τέτοια παραδοχή, ισοδυναμεί με ομολογία ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Κολομβία των περασμένων δεκαετιών.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι η κίνηση αυτή έγινε διότι ο στρατηγός Τζεφέρης έβαζε το καθήκον πάνω από τις «δημόσιες σχέσεις» και δη με πολιτικούς. Πράγμα που σημαίνει ότι η πολιτική εξουσία δεν τολμούσε να χτυπήσει την πόρτα του έντιμου αξιωματικού για οποιοδήποτε ρουσφέτι, πολλώ δε για κάποια προνομιακή διαχείριση συγκεκριμένης υπόθεσης.

Το κύμα της εγκληματικότητας που ακολούθησε την απομάκρυνση Τζεφέρη, καταδεικνύει το ολέθριο λάθος που έκαναν όσοι την εισηγήθηκαν. Δίνει όμως και ένα μεγάλο δίδαγμα στους αυριανούς κυβερνήτες της χώρας. Ότι η απομάκρυνση ενός ικανού από μία νευραλγική θέση έχει πολλαπλάσιο πολιτικό κόστος από όλα τα ρουσφέτια που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός σε μία τετραετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ