ΗΠΑ: Έπεσε από το ποδήλατο ο Μπάιντεν σταματώντας για να μιλήσει σε κόσμο (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έπεσε καθώς έκανε ποδήλατο κοντά στο παραθαλάσσιο σπίτι του στην πολιτεία Ντέλαγουερ το πρωί του Σαββάτου, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Ένα βίντεο του Λευκού Οίκου δείχνει τον 79χρονο πρόεδρο να σηκώνεται αμέσως μετά την πτώση του. Στη συνέχεια λέει: «Είμαι καλά».

Έκανε ποδήλατο μαζί με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν σε ένα κρατικό πάρκο κοντά στο παραλιακό τους σπίτι στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ και είχε σταματήσει για να μιλήσει σε κόσμο όταν έπεσε. 

https://www.dailymotion.com/video/x8bsj2c

Ο πρόεδρος είπε σε ένα μικρό πλήθος από συνοδοιπόρους και δημοσιογράφους ότι είχε χάσει την ισορροπία του καθώς προσπαθούσε να βγάλει ένα πόδι από το κλιπ του ποδηλάτου.

Το αποτέλεσμα: «ένας τρελός καβγάς των μυστικών υπηρεσιών και του Τύπου», ανέφερε μια έκθεση του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν ορατές γρατζουνιές ή μώλωπες από την πτώση.

«Δεν χρειάζεται ιατρική φροντίδα», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Ο Πρόεδρος ανυπομονεί να περάσει το υπόλοιπο της ημέρας με την οικογένειά του».

Ως ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, η υγεία του Μπάιντεν αποτελεί αντικείμενο συνεχούς προσοχής, ιδίως καθώς αυξάνονται οι εικασίες για το αν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2024.

Τον Νοέμβριο του 2020, λίγο μετά την εκλογή του, αλλά πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Μπάιντεν έσπασε ένα πόδι ενώ έπαιζε με τους γερμανικούς ποιμενικούς που έχει ως κατοικίδιο.

Απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις δημοσιογράφων το Σάββατο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «βρίσκεται στη διαδικασία λήψης απόφασης» σχετικά με την ελάφρυνση ορισμένων δασμών της εποχής Τραμπ σε κινεζικά προϊόντα, προκειμένου να αμβλυνθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Είπε ότι θα μιλήσει σύντομα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο στη νομοθεσία για την οπλοκατοχή – μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Τέξας και τη Νέα Υόρκη που προκάλεσαν νέα αιτήματα για δράση – ο Μπάιντεν είπε ότι είναι ευχαριστημένος με τη δράση της πολιτείας του, του Ντέλαγουερ, η οποία ψήφισε την απαγόρευση των επιθετικών όπλων.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ