Κόλαση με τη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Γάια Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η πυρκαγιά μαίνεται και μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός.

Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε πριν από λίγο το χωριό Κρεμαστός καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»

Νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είχε δηλώσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού. «Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί», είπε μιλώντας στο evima.gr.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 70 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας και 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο της πυρόσβεσης ενισχύουν και εναέρια μέσα. Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό). Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή. Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ