Έφυγε ο θρύλος του ποδοσφαίρου, πεθανε ο Θαλής Τσιριμώκος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεβίωσε το πρωί (19/6) σε ηλικία 68 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ΟΦΗ, Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα, Θαλής Τσιριμώκος.

Ο μετέπειτα προπονητής ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που του απονεμήθηκε το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι», την περίοδο 1983-1984.

Σε έναν αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων», Νίκος Σαργκάνης, έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Βλαστού και ο Τσιριμώκος τον αγκάλιασε, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία απόκρουση που είχε κάνει.

Ο Θαλής Τσιριμώκος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 1979-1980 με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, πίσω από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ ήταν τρίτος σκόρερ στην Α΄ Εθνική τη σεζόν 1982-1983 με τον ΟΦΗ.

Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τον ΑΟ Παγκρατίου, περιοχή όπου γεννήθηκε. Αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό, σε φιλικά μόνο παιχνίδια, ενώ αργότερα έπαιξε και στην Καλλιθέα.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Αγία Ελεούσα, ενώ πέρασε από τον Αιολικό και το Αγερσανί. Εν συνεχεία μεταπήδησε στην Κ19 του Εθνικού και το 2011 ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

Το 2012 επέστρεψε στην Αγία Ελεούσα και έπειτα μετέβη στην Άνοιξη. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και τελευταία ήταν σκάουτ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης διατέλεσε διευθυντής στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Εθνικό και την Άνοιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ