Τώρα: Κλοιός θανάτου των Ρώσων στο Σεβεροντονέτσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύνεκρη η μάχη για το Severodonetsk: η κατάσταση από τις 18:00 στις 19 Ιουνίου 2022 (αναφορά κυριολεκτικά σχεδόν 10 λεπτά μετά τις 18:00 τοπική ώρα)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να συμπιέζουν τον δακτύλιο περικύκλωσης των Ουκρανικών δυνάμεων γύρω από τη βιομηχανική ζώνη στα νοτιοδυτικά του Σεβεροντόνετσκ.

Γίνονται μάχες για την επικράτηση των επιχειρήσεων μηχανοκίνητων τμημάτων που γειτνιάζουν με το διυλιστήριο από τα νοτιοανατολικά. Η κατάληψη αυτής της ζώνης θα επιτρέψει στους Ρώσους να φτάσουν στις νότιες παρυφές του εργοστασίου Azot, του θερμοηλεκτρικού σταθμού Severodonetsk και να ολοκληρώσουν την περικύκλωση.

Η άμυνα των Ουκρανών νότια του Azot βασίζεται σε μια αλυσίδα λιμνών. Ο Ουκρανικό στρατός κατέχει ένα προγεφύρωμα κατά μήκος του ποταμού Seversky Donets, ελέγχει μέρος του οικισμού Sirotino δίπλα στην οδό Frunze, καθώς και τον οικισμό Borovskoe.

Πιθανότατα, υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκεται η τοποθεσία Lesnaya Dacha δίπλα στα νότια προάστια του Severodonetsk και της οδού Frunze πίσω από τη δασική περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Μονάδες ξένων μισθοφόρων που συμμετέχουν στην άμυνα του εργοστασίου Azot υφίστανται απώλειες και σε μικρές ομάδες προσπαθούν να εγκαταλείψουν την ανατολική ακτή του Seversky Donets.

Στο Lisichansk, μεμονωμένες μονάδες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων φέρονται  εγκαταλείπουν την περιοχή της μάχης. Για παράδειγμα, διμοιρία του 1ου λόχου του 1ου τάγματος της 57 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού εγκατέλειψε εντελώς τις θέσεις της. Οι λόγοι είναι κατανοητοί: αδιάκοποι βομβαρδισμοί κ.λπ.

Το προάστιο του Lisichansk, Belaya Gora, υφίσταται συνεχώς σφυροκόπημα από πυρά πυροβολικού.

Η Ουκρανική διοίκηση τραβά βιαστικά ενισχύσεις προς την κατεύθυνση του Toshkovsky: ένα τάγμα της 112 ταξιαρχίας της άμυνας έχει αναπτυχθεί για να το ενισχύσει.

Οι ρωσικές μονάδες που προελαύνουν προς την κατεύθυνση Soledar εισχωρούν στο Διυλιστήριο πετρελαίου Lisichansk με σκληρές μάχες. Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα σε στρατηγικά σημεία της περιοχής. Προφανώς για να μπορέσουν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις του πεζικού να προελάσουν.

Ενδεχόμενη κατάληψη του Διυλιστηρίου πετρελαίου Lisichansk θα επιτρέψει το κλείσιμο του εξωτερικού δακτυλίου περικύκλωσης γύρω από τις Ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τον άξονα Severodonetsk-Lisichansk.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν ενισχυθούν οι τελευταίοι υπερασπιστές της περιοχής, τότε ενδέχεται να έχουμε χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες να παραδίδονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ηθικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ