Βρετανός στρατηγός: Ο στρατός μας πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ετοιμότητα για πόλεμο στην Ευρώπη πρέπει να είναι η Βρετανία, σύμφωνα με τον νέο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγό σερ Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος προειδοποιεί πως όλα είναι πιθανά από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Είναι τώρα επιτακτική η ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει στις μάχες τη Ρωσία. Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει για άλλη μια φορά στην Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με τον «Guardian». Ο στρατηγός Σάντερς ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως επικεφαλής του βρετανικού στρατού την περασμένη Δευτέρα, την ώρα που οι ανησυχίες για τη συνέχεια του πολέμου «φουντώνουν».

«Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Σάντερς, συμπληρώνοντας ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά».

Μακροχρόνιο πόλεμο «βλέπει» ο Στόλτενμπεργκ

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε, με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας. «Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχιας.

Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη στα τέλη του μήνα αναμένεται να συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία,που θα συμβάλει στο ο ουκρανικός στρατός να αφήσει πίσω τον εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής και να αποκτήσει νατοϊκό εξοπλισμό, είπε, επίσης, ο Στόλτενμπεργκ. Πάντως, η Ουκρανία «δεσμεύτηκε» χθες, Σάββατο, ότι οι δυνάμεις της θα νικήσουν αυτές της Μόσχας, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με συνέχιση του σφυροκοπήματος πόλης στρατηγικής σημασίας στο Ντονμπάς, ενώ επιθέσεις με πυροβολικό και με πυραύλους δέχθηκαν και άλλες τοποθεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ