Σάλος με τον Γιάννη Πρετεντέρη

Μπορεί η Ελλάδα να καταστρέφεται κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά, μπορεί να αντιμετωπίζουμε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης, να βλέπουμε τον ΟΗΕ να αναρτά ένα παράνομο μνημόνιο που ισοδυναμεί με εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας, αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για τύπους όπως ο Σαμαράς και ο Πρετεντέρης.

Διότι απλούστατα μία από τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας είναι ότι πολιτικοί σαν τον Σαμαρά κυβέρνησαν την χώρα και δημοσιογράφοι σαν τον Πρετεντέρη δεν τίμησαν το λειτούργημα τους και λειτούργησαν ως χειροκροτητές και «πιστόλια» άθλιων πολιτικών.

Σαμαράς και Πρετεντέρης λοιπόν ζουν σε μία «γυάλινη φούσκα» που τους προστατεύει από το χάος το οποίο αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης. Δεν κρύβουν μάλιστα την ικανοποίηση και την ευτυχία τους για το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να βιώσουν την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σημερινός «ύμνος» του Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο Σαμαράς αποθέωσε την δημοσιογραφική υπόσταση του Πρετεντέρη, ο οποίος αποθέωνε την πολιτική υπόσταση του Σαμαρά. Ήταν άλλωστε ο Γιάννης Πρετεντέρης που πρωτοστάτησε στην μετατροπή του μεγάλου σκανδάλου της Novartis το οποίο έγινε κυρίως επί ημερών Σαμαρά, σε «σκευωρία».

Ουδείς θα εκπλαγεί εάν αποκαλυφθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει και φυλαχτό με φωτογραφία του Γιάννη Πρετεντέρη στο πορτοφόλι.

Ο ύμνος Σαμαρά στο 2’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ