Ραγδαίες Εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων Μαλένας-Ίριδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στην υπόθεση των παιδιών της Πάτρας. Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που παραδόθηκε στις Αρχές.

Μπαίνει σιγά σιγά οριστικό τέλος στο μυστήριο των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά από ασφυκτικό θάνατο. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, οι έμπειροι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών, ενώ ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε από ανθρώπινο χέρι.

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με το pelop.gr τα κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά – όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών- δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού. Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Για την Μαλένα οι τοξικολογικές αλλά και οι εξετάσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

Ποια η πρώτη αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μιλώντας νωρίτερα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό» συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ