Άρθρο κόλαφος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου: Οδύνη και θλίψη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. κ. Μετσοβίτου για τις δήθεν «σκευωρίες» της Novartis και της λίστας Λαγκάρντ προκάλεσε αφόρητη οδύνη στους πολιτικούς απατεώνες.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην Υπουργός
Το ήδη ετοιμόρροπο οικοδόμημα της πολιτικής απάτης να εμφανιστούν τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς σε μέγεθος φοροδιαφυγής στην Ελλάδα ως δήθεν σκευωρίες κατέρρευσε ολοσχερώς με πάταγο.

Η κ. Μετσοβίτου υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς μου και απέρριψε στο σύνολό τους τα παράλογα ψεύδη που επινοήθηκαν για να κατηγορηθώ και να παραπεμφθώ στο Ειδικό Δικαστήριο ως Ρασπούτιν, ως εκβιαστής και ως αρχηγός συμμορίας και παραδικαστικού κυκλώματος.

Από την πρόταση της κ. Μετσοβίτου και τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι:

Δεν υπήρξε ποτέ Ρασπούτιν στον χώρο της Δικαιοσύνης. Υπάρχει μόνο στη φαντασία της κ. Ράικου.
Δεν υπήρξε παραδικαστικό κύκλωμα στη Δικαιοσύνη, όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπήρξε εγκληματική οργάνωση.
Δεν εκβιάστηκε ο Μιωνή και κανείς δεν του ζήτησε χρήματα.
Ο Μιωνή και ο Παπασταύρου, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, δεν διώχθηκαν παράνομα από τη δήθεν συμμορία του Παπαγγελόπουλου, αλλά ερευνήθηκαν και ασκήθηκαν νομίμως ποινικές διώξεις σε βάρος τους από τους αρμόδιους εισαγγελείς.
Ο Αντώνης Σαμαράς για άλλη μία φορά διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από την αντεισαγγελέα του Α.Π. κ. Μετσοβίτου. Ο στενός του φίλος και συνεργάτης, Σταύρος Παπασταύρου, ελέγχθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τη συστηματική ενασχόλησή του με εξωχώριες (offshore) εταιρείες και όχι για να πληγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς.
Επιπλέον και η υπόλοιπη πρόταση της κ. Μετσοβίτου ήταν οδυνηρή για τους πολιτικούς διώκτες μου.

Μετά από έρευνες 3 ετών της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής και της ανάκρισης από την κ. Αλεβιζοπούλου, δεν προέκυψε ίχνος όχι στοιχείου αλλά ούτε αμυδράς υπόνοιας σε βάρος μου ότι υπήρξα ηθικός αυτουργός των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη. Αντιθέτως, υπήρξαν πλήθος στοιχείων της αθωότητάς μου.

Η κ. Μετσοβίτου υποχρεώθηκε σε απαράδεκτη νομική σιγή και δεν επιχείρησε, έστω για τα προσχήματα, να αντικρούσει έστω και έναν από τους πολλούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μου που αποδεικνύουν την αθωότητά μου.

Η πρόταση της κ. Μετσοβίτου ως προς την παραπομπή, όπως και το κατηγορητήριο της κ. Αλεβιζοπούλου προηγουμένως, πάσχουν νομικά και λογικά, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης και προκαλούν άφατη θλίψη.

Η έλλειψη έστω και ίχνους ακόμα της παραμικρής ένδειξης σε βάρος μου ανάγκασε την κ. Αλεβιζοπούλου να επαναλαμβάνει μονότονα ότι υπήρξα ηθικός αυτουργός των δήθεν παράνομων ενεργειών των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη επειδή ήμουν υπουργός. Κανένα άλλο στοιχείο σε βάρος μου δεν επικαλείται η κ. Αλεβιζοπούλου μετά από έρευνες τριών ετών, γιατί απλά δεν υπάρχει.

Την ίδια αδυναμία να επικαλεστεί κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο σε βάρος μου αποδεκτό από τη νομική επιστήμη εμφανίζει και η πρόταση της κ. Μετσοβίτου. Αναγκάζεται να επαναλάβει τo ίδιο επιχείρημα, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται ότι είναι νομικά απαράδεκτο και λογικά πάσχει, το εμπλουτίζει με προγενέστερες ιδιότητές μου πριν από πολλά χρόνια.

Η κ. Μετσοβίτου επιχειρηματολογεί ότι, εκτός από υπουργός, έχω διατελέσει πριν από 13 χρόνια διοικητής της ΕΥΠ και πριν από 20 χρόνια προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών. ς εκ τούτου, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, διαθέτω αυξημένο κύρος που μου επέτρεψε να επηρεάσω τους εισαγγελείς.

Αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο με το οποίο επιχειρείται η σύνδεσή μου με τις έρευνες για τη Novartis.

Με την ίδια λογική ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και υπήρξε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών και πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, είναι ηθικός αυτουργός των δικαστικών ενεργειών και αποφάσεων που εκδόθηκαν όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Εάν το Δικαστικό Συμβούλιο δεν πεισθεί από την εισαγγελική πρόταση να με παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, προτείνω στην κ. Μετσοβίτου να υποβάλει συμπληρωματική πρόταση και να ανατρέξει σε ιδιότητές μου, όχι 20 χρόνια πριν, αλλά πενήντα.

Ημουν καλός μαθητής, καλός φοιτητής, καλός ποδοσφαιριστής, καλός αθλητής στίβου και ήμουν πολύ αγαπητός και με πολλούς φίλους. Ως εκ τούτου το κύρος μου αυξάνεται και αποδεικνύεται η δήθεν επιρροή μου πενήντα χρόνια μετά στους εισαγγελείς και η δήθεν παρέμβασή μου στις ενέργειές τους.

Υπήρξα για πολλά χρόνια εισαγγελέας και για λόγους αρχής αποφεύγω να στρέφομαι κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης. Είμαι υποχρεωμένος όμως να επισημάνω ότι η πρόταση της κ. Μετσοβίτου είναι η πιο γρήγορη πρόταση στην ιστορία της Ελλάδος, μολονότι αφορά ογκώδη δικογραφία με 300.000 τουλάχιστον σελίδες.

Επιπλέον, συμπτωματικά η πρόταση της κ. Μετσοβίτου κατατέθηκε την ίδια ημέρα που εκδόθηκε το βούλευμα που παραπέμπει τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ένας κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η παραπομπή του Νίκου Παππά μετριάζει το πλήγμα που δέχτηκε η κυβέρνηση από την παραδοχή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αλλωστε τα συστημικά ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) εμφάνισαν την πρόταση παραπομπής μου για μικρό μέρος των κατηγοριών, ως οριστική παραπομπή μου για όλα τα αδικήματα στο Ειδικό Δικαστήριο.

Προσωπικά υπήρξα και θα παραμείνω καλοπροαίρετος. Θεωρώ ότι είναι συμπτωματική η ταυτόχρονη -ακριβώς την ίδια ημέρα- έκδοση του βουλεύματος για τον Νίκο Παππά με την κατάθεση της πρότασης της κ. Μετσοβίτου.

Επίσης θέλω να πιστεύω ότι η ταχύτητα της κατάθεσης της πρότασης της κ. Μετσοβίτου οφείλεται στην επιμέλειά της και όχι σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την πρόταση της κ. Μετσοβίτου υπήρξαν δημοσιεύματα σε φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία έντυπα ότι είναι βέβαιη η παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο και μάλιστα εντός ολίγων ημερών ή εβδομάδων με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Θεωρώ αδιανόητο οι ανώτατοι δικαστές, μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, να εκδώσουν βούλευμα πριν μελετήσουν ενδελεχώς την ογκωδέστατη δικογραφία των 300.000 τουλάχιστον σελίδων. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατηγορηθούν ότι συμπράττουν με την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί προεκλογικά, στις εκλογές που θα προκηρυχτούν για τον Σεπτέμβριο, την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τέλος, θεωρώ επίσης αδιανόητο ότι οι ανώτατοι δικαστές, μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, θα επιτρέψουν να σταλεί το μήνυμα που επιδιώκει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στους έντιμους εισαγγελείς και δικαστές: Όποιος εισαγγελέας ή δικαστής πράξει το καθήκον του και διανοηθεί να ελέγξει παρανομίες ισχυρών, θα ταλαιπωρηθεί, θα διασυρθεί και θα διωχθεί ποινικά.

Εύχομαι και ελπίζω να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

ΥΓ.: Στις ΗΠΑ η Novartis παραδέχτηκε ότι δωροδόκησε πολιτικούς και γιατρούς στην Ελλάδα και κατέβαλε για τις παράνομες αυτές πράξεις της αποζημίωση 315.000.000 δολαρίων.

Ο κ. Πλεύρης περιόρισε τις απαιτήσεις της Ελλάδος για τις ίδιες παράνομες πράξεις, που παραδέχτηκε η Novartis ότι τέλεσε στην Ελλάδα, μόνο σε 214.000.000 ευρώ.

Αραγε τα 85.000.000 ευρώ -σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ – δολαρίου– που υπολείπονται οι διεκδικούμενες απαιτήσεις της Ελλάδος κατά της Novartis από την καταβληθείσα αποζημίωση της εταιρείας στις ΗΠΑ αντιστοιχούν στις μίζες της Novartis στην Ελλάδα που δεν αφορούν γιατρούς;

Η μειωμένη διεκδίκηση αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται τις μίζες της Novartis σε Ελληνες πολιτικούς και δεν θέλει να την επιβαρύνει με το ίδιο ποσό για δεύτερη φορά.

*αναδημοσίευση από www.efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ