Τα ευρήματα που επιβεβαιώνουν ότι τα κοριτσάκια βρήκαν ασφυκτικό θάνατο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών του ζεύγους Πισπιρίγκου–Δασκαλάκη που κατατέθηκε σήμερα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς υπογράφουν το πόρισμα που «δείχνει» ότι η Μαλένα και η Ίριδα βρήκαν βίαιο θάνατο, μέσω απόφραξης των αεροφόρων οδών.

Το πόρισμα αναφέρει αναλυτικά:

8B5B830B 6CA8 41B3 A59E D5CE942C8058

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου .

Εν συνέχεια, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανικό θανάτου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακα / παθολογανατομικα / φωτογραφικά ευρήματα :

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντυπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακο έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλακη και την επισκόπηση των φωτογραφιών .

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες , στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών , σε συνδυασμό με το ανευρεθεν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Θα κληθεί στην Εισαγγελία η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μετά το πόρισμα -καταπέλτη των ιατροδικαστών, η 33χρονη που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναμένεται να κληθεί στην Εισαγγελία τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των συγγενών, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ή και σε βάρος άλλων προσώπων που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ