Επιστολή φωτια για την μαφία στην Ελλάδα απο την οικογένεια του 38χρονου Γιώργου Μητσου: Τέρατα τον καταδίωκαν εδώ και χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, ιδιοκτητη βενζινάδικου στον Γέρακα που έπεσε νεκρός από σφαίρες εκτελεστών το Σάββατο 18 Ιουνίου, αναφέρει ότι εκείνη τη μέρα ζει «ένα ανείπωτο δράμα και μια ανείπωτη τραγωδία».

Όπως σημειώνουν, ο γιος τους «δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που τον καταδιώκουν εδώ και χρόνια, (…) επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και δεν δέχθηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος». Μάλιστα η οικογένεια του 38χρονου εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ΕΛ.ΑΣ. ότι θα βρει τους δολοφόνους.

gerakas oikgerakas oik1

gerakas oik2

Ίδιος τρόπος εκτέλεσης με αυτόν του «θείου Τζο»

Προτού συμπληρωθούν δύο μήνες από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στα Σκούρτα Βοιωτίας, το νέο συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε προχθές στον Γέρακα με πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν της εκτέλεσης του «θείου Τζο»: το θύμα τη μοιραία ημέρα δεν διέθετε συνοδεία από άνδρες της ασφάλειάς του και έτσι οι εκτελεστές έδρασαν ανενόχλητοι.

Οπως προέκυψε από κάμερες ασφαλείας, οι εκτελεστές, που επέβαιναν σε λευκό βαν, παρακολουθούσαν το θύμα για τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα,μέχρι το πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του στη λεωφόρο Μαραθώνος. Οταν βγήκε από το θωρακισμένο όχημά του, τον πυροβόλησαν πάνω από 20 φορές με δύο καλάσνικοφ. Στη συνέχεια έκαψαν το φορτηγάκι στην Παλλήνη και διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες. Στα εργαστήρια του Εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν μέσα στο όχημα. Τα ημιαυτόματα όπλα έχουν καεί και αλλοιωθεί.

Ο 38χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων είχε κατηγορηθεί το 2014 ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τα προσωνύμια «Σαμπρέλας», «Καράφλας» ή «Νταίζη», που δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Εξάλλου, το 2015 είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό του πρόσωπο στον Κορυδαλλό.

FD

Το 2019 «ανταγωνιστής» του Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης νοθευμένων καυσίμων. Τότε βενζινάδικο του 38χρονου θύματος είχε γίνει στόχος αγνώστων που πέταξαν χειροβομβίδα.

Πριν από δύο χρόνια σε έλεγχο σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με τη χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων.

Το λαθρεμπόριο και η νόθευση καυσίμων

Μέλη της Greek Mafia, όπως ο Γιάννης Σκαφτούρος και ο Μανώλης Καραγιάννης, είχαν εντάξει στις δραστηριότητές τους το λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων.Εν μέσω της ανόδου των τιμών των καυσίμων, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, βυτιοφόρα με χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία έχουν αυξήσει τα δρομολόγια προς πρατήρια στην Αττική. Οι χημικοί διαλύτες αναμειγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε νοθευμένο καύσιμο. Η πρόσμιξη του διαλύτη σε ποσοστό 30% στη συνολική ποσότητα του καυσίμου δεν εντοπίζεται σε επιτόπιο έλεγχο, παρά μόνο αν ληφθεί δείγμα του καυσίμου και αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Ενα λίτρο χημικού διαλύτη κοστίζει περίπου 10 λεπτά και πωλείται ως νοθευμένη βενζίνη για περισσότερα από 2 ευρώ. Το κέρδος είναι αστρονομικό…

Η νόθευση καυσίμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις από το 2019, όταν53χρονος Κύπριος που απασχολούσε τις κυπριακές Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων με τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, μέλη της Greek Mafia. Ο Κύπριος, που διατηρούσε δύο μεταφορικές εταιρίες στην πόλη Πάζαρτζικ, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στη Βουλγαρία. Στην υπόθεση κατηγορήθηκαν 70 μέλη των τεσσάρων ομάδων που δραστηριοποιούνταν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κορωπί, ελέγχοντας συνολικά 25 βενζινάδικα. Ο «τομέας» του Ασπροπύργου φέρεται ότι ήταν υπό τον έλεγχο του Γιάννη Σκαφτούρου. Δέκα ημέρες πριν από τη δολοφονία του στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν κάνει έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων «ανταγωνιστή» του, όπου εντοπίστηκαν δύο κρυφές δεξαμενές, περίπου 15.000 λίτρα νοθευμένο καύσιμο και ηλεκτρονικό σύστημα με τηλεχειριστήριο, το οποίο έκανε την εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών.

Πηγές της «Espresso» εκφράζουν την εκτίμηση ότι από τις καταθέσεις και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα οδηγηθούν στην εξιχνίαση πέντε υποθέσεων της τελευταίας πενταετίας, μεταξύ αυτών του απόστρατου ΕΚΑΜίτη, ανθρώπων της νύχτας και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ