Χαμός στο The Chase με την Μαρια Μπεκατωρου – Η χρυσή ερώτηση για το Ρετιρέ που έστειλε τον παίχτη στον τελικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ερώτηση για την τηλεοπτική σειρά Ρετιρέ του Mega έστειλε τον παίχτη με 3.750 στον τελικό. Χαρακτηριστικη ήταν η αντίδραση της Μαρίας Μπεκατωρου που ενθουσιάστηκε με την νίκη του παίχτη.

Το Ρετιρέ (ή απλώς Ρετιρέ) είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά παραγωγής που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Δαλιανίδη και προβλήθηκε από το Mega την περίοδο 1990-1992.

A4A18D0A 03B5 4CB9 B2EF ED2ED5A686F8

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς επιμελήθηκε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Κατερίνα Γιουλάκη, η οποία υποδύεται τον ρόλο της Κατερίνας Σοφιανού. Η σειρά αποτελεί μια προσπάθεια περιγραφής της ελληνικής κοινωνίας, των δομών και της νοοτροπίας της, όπως προέκυψαν μετά τη Μεταπολίτευση του 1974 και ταυτόχρονα μια προσπάθεια κριτικής και σάτιρας των αρνητικών φαινομένων της κοινωνίας αυτής στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες της σειράς υποδύονται οι Έλντα Πανοπούλου, Νίκος Κούρος, Τζόυς Ευείδη, Κούλα Αγαγιώτου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Τάσος Κωστής και Δημήτρης Καλλιβωκάς.

Η σειρά αποτελείται από δύο κύκλους με συνολικά 84 επεισόδια. Παρόλο που αρχικά είχε ανανεωθεί για τρίτη σεζόν το 1992, τελικά τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου δεν ξεκίνησαν ποτέ κι έτσι παρέμεινε ημιτελής.

Η σειρά έγινε γνωστή ιδίως από τις συνεχείς ετήσιες επαναληπτικές προβολές της, ιδιαίτερα μετά το 2000.

Η Κατερίνα Σοφιανού είναι μια διαζευγμένη μεσήλικη ανώτατη υπάλληλος στη διαφημιστική-τηλεοπτική εταιρεία COSMOS Ε.Π.Ε. – Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Πρώην σύζυγός της είναι ο Μίλτος Παπαράς. Η Κατερίνα μένει σε ένα ρετιρέ διαμέρισμα στην περιοχή του Χίλτον, στην οδό Αρχιφύλλου 2, με τη μητέρα της Σοφία Σοφιανού και την κόρη της αδελφής της, Ειρήνη. Παρόλο που είναι καλόκαρδη, συχνά αγανακτεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφορές των οικείων της.

Έχει συναδέλφους στο γραφείο την Χαρούλα Πεπονάκη, την Ελένη Σωτηριάδου και τον Κώστα Τσέλιο. Η Χαρούλα είναι μια νευρική και ευέξαπτη αλλά καλόκαρδη νεαρή γυναίκα. Η Ελένη Σωτηριάδου, μια νέα γυναίκα της εποχής της, είναι ερωτευμένη με τον Ιάσονα Σέκερη. Ο Ιάσονας είναι επισκευαστής τηλεοράσεων και διατηρεί ένα μαγαζί με έναν υπάλληλο και φίλο του, τον Άλκη. Ο Ιάσονας ζει (στον α’ κύκλο) με τη μητέρα του, τη Θάλεια και συνήθως αγανακτεί από την περιέργεια και την παρεμβατικότητά της.

Διευθύντρια της εταιρείας, όπου εργάζεται η Κατερίνα, είναι η Νόρα Ζαχαροπούλου, μια εκκεντρική πλούσια με ευαισθησίες, αλλά και επιπολαιότητα στη ζωή της. Ο Φοίβος Τρίκκης, ο καφετζής του μεγάρου, είναι ο καλύτερος φίλος της Χαρούλας και ερωτευμένος μαζί της. Οι δύο τους έχουν έντονες αντιπαραθέσεις και συχνά η Χαρούλα ξεσπά σ’ αυτόν. Ακόμη, σταδιακά η Κατερίνα γνωρίζει και παντρεύεται τον Χρήστο Βακούρα, έναν μεσήλικα φαρμακοποιό, ο οποίος έχει μια ζηλόφθονη και γκρινιάρα αδελφή, την Αμαλία Βακούρα – Κώνστα και μια ανηψιά (την κόρη της Αμαλίας, τη Γωγώ),οι οποίες αντιπαθούν την Κατερίνα και την οικογένεια της.

Χαρακτήρες

Κατερίνα Σοφιανού

Η Κατερίνα Σοφιανού (Κατερίνα Γιουλάκη) είναι μια μεσήλικη ζωντοχήρα, ανώτερη υπάλληλος στην εταιρεία Cosmos και η βασική πρωταγωνίστρια της σειράς. Η Κατερίνα έχει νεύρα με την ταλαιπωρία που υφίσταται στην καθημερινότητά της από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους συνανθρώπους της. Είναι ένας από τους πλέον λογικούς χαρακτήρες που προσπαθεί να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους, αλλά επίσης έχει εκδικητικές και τιμωρητικές τάσεις, με κωμική πάντα διάθεση προς όσους την ταλαιπωρούν. Η Κατερίνα ζει με τη μητέρα της Σοφία και την ανιψιά της Ειρήνη σε ένα διαμέρισμα ρετιρέ, στην περιοχή του Χίλτον. Η Κατερίνα γνωρίζει στην αρχή της σειράς και βαθμιαία αρραβωνιάζεται και παντρεύεται τον Χρήστο, έναν περίπου συνομήλικο της εργένη φαρμακοποιό, με δύστροπους και εχθρικούς προς την Κατερίνα συγγενείς.

Χαρούλα Πεπονάκη

Η Χαρούλα (Έλντα Πανοπούλου) είναι μια νεαρή γυναίκα που αγανακτεί, όπως η Κατερίνα, με τα κακώς κείμενα και είναι αρκετά οξύθυμη, ενίοτε απότομη και σκεπτικίστρια προς όσους δεν γνωρίζει καλά. Έχει όμως κατά βάθος καλό χαρακτήρα. Έχει μια σχέση αγάπης και μίσους με τον Φοίβο, τον καφετζή.

Χρήστος Βακούρας

Ο Χρήστος είναι ένας καλόκαρδος και υπομονετικός φαρμακοποιός με καλή οικονομική κατάσταση, ο οποίος καταπιέζεται από την αδελφή του Αμαλία. Η Αμαλία είναι χήρα με μια κόρη, τη Γωγώ, η οποία εργάζεται στο φαρμακείο και πάντα εκμεταλλευόταν οικονομικά τον Χρήστο.

Πληροφοριες για το Ρετιρέ απο το el.wikipedia.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ