Νεα ντοκουμέντα απο τα μονοπάτια των διακινητών μεταναστών στον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό την ανοχή των τουρκικών Αρχών άρχισε πάλι η πίεση με τους μετανάστες στον Έβρο, όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επιχειρούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, με τον Στρατό και τους συνοριοφύλακες να βρίσκονται σε μόνιμο συναγερμό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο του Open, που δείχνει την δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών. Στο ποτάμι δεκάδες οι παρατημένες βάρκες, με τους μετανάστες μόλις πατήσουν σε ελληνικό έδαφος, να αλλάζουν ρούχα και να συνωστίζονται ακόμη και σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου, που θα τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Ο δε διακινητής, αφού έχει πάρει από 3.000 ευρώ το κεφάλι, τους κλωτσάει κιόλας για να χωρέσουν όλοι στο αυτοκίνητο!

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί όσο πέφτει η στάθμη του ποταμού. Το Open και η Αναστασία Αργυριάδου κατέγραψαν τον πρωί της Δευτέρας ακόμη μια επιχείρηση εισβολής μεταναστών. Αυτή τη φορά από το Αλί-Μπέη στην περιοχή της Μάνδρας και την μεταφορά μεταναστών σταμάτησε οι Έλληνες στρατιώτες, που μόλις τους είδαν γύρισαν πίσω.

Η κυβέρνηση ανησυχεί με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, καθώς υπήρξε και το περιστατικό με το ναυάγιο τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Μυκόνου. Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία το τελευταίο πεντάμηνο ανέρχεται σε 36%!

Είναι σίγουρο πως οι κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν ότι το καλοκαίρι αναμένεται «θερμό» από όλες τις απόψεις, αν και οι αρμόδιοι επιμένουν ότι δεν βλέπουν σχέδιο οργανωμένης υβριδικής απειλής!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ