Ζούσε 42 χρόνια φυλακισμένη σε σπίτι κολαστήριο – Αποκαλύφθηκαν όλα οταν πεθανε η μάνα της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σε ένα σπίτι το οποίο έχει κάγκελα στα παράθυρά του αλλά και έχει αλυσίδες στις αυλόπορτες, ζούσε κλειδωμένη για 42 ολόκληρα χρόνια, η 51χρονη γυναίκα στη Λάρισα.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ξυπνώντας μνήμες από την υπόθεση «Κωσταλέξι», αποκαλύφθηκε όταν η 76χρονη μητέρα της φυλακισμένης γυναίκας άφησε την τελευταία της πνοή.

Το σπίτι όπου έμενε η 51χρονη μαζί με την μητέρα της, βρίσκεται στην οδό Ίμβρου και απέχει μόλις 7 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Η γυναίκα ήταν μόλις 9 χρόνων και πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού, όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε από προσώπου γης και τελικά βγήκε ξανά από το σπίτι-φυλακή, όταν η μητέρα της κατέληξε ξαφνικά στα σκαλοπάτια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 51χρονη η οποία βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, βρέθηκε σε καθαρό περιβάλλον μέσα στο σπίτι, χωρίς σημάδια κακοποίησης, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστός ο λόγος που η μητέρα της την ανάγκασε να κάψει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γειτονιά γνώριζε ότι η γυναίκα ήταν κλειδωμένη στο σπίτι όλα αυτά τα χρόνια, ενώ της 51χρονης είχε εκφράσει πολλές φορές την αντίρρησή της με αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με τον Ant1, οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί τρεις φορές, ωστόσο δεν επέδειξαν το απαραίτητο ενδιαφέρον, όπως όφειλαν.

Τώρα, μετά από την αποκάλυψη, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου ανέλαβαν να βοηθήσουν την 51χρονη να προσαρμοστεί όσο είναι εφικτό στην κοινωνία.

Το σύγχρονο «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε όταν γείτονες που είδαν την 76χρονη πεσμένη στην είσοδο χωρίς να έχει τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν τις αρχές. Μόλις έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, αντιλήφθηκαν ότι εκεί ζούσε άλλη μια γυναίκα, την οποία ορισμένοι από τους κατοίκους, υποστήριξαν ότι δεν την γνώριζαν και δεν την είχαν δει ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ