Ηλεκτρικές συσκευές: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξε το μεσημέρι η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, με τους ενδιαφερόμενους που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2 να είναι οι πρώτοι που μπορούν να κάνουν αίτηση επιδότησης, με τους υπόλοιπους να παίρνουν σταδιακά σειρά τις επόμενες ημέρες.

Το εν λόγω πρόγραμμα επιδοτεί ιδιώτες/νοικοκυριά για την αντικατάσταση συγκεκριμένων κατηγοριών ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές και την παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που αντικαθίστανται.

Σημειώνεται πως το ποσό της επιδότησης είναι από 135 έως 700 ευρώ ανά συσκευή, ενώ δίνεται η ευκαιρία στα νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση έως 40% με την ανάλογη μείωση στο λογαριασμό τους να μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ ανά έτος. Η αίτηση χρειάζεται μόνο κωδικούς TaxisNet και δικαιούχοι είναι όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτου εισοδήματος, για κύριες και μη κύριες κατοικίες. Ευάλωτα νοικοκυριά, ΑΜΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες μοριοδοτούνται επιπλέον, ενώ, όσοι δεν επιλεγούν λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα μείνουν επιλαχόντες, ώστε αν υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού να επιλεγούν στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ