Σοκαρισμένος ο Στέλιος Πέτσας από την αποκάλυψη ότι ο Μητσοτάκης δεν πλήρωνε το δάνειο του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πουλακίδας ρωτάει κι πετσομένος Πέτσας απαντάει :
“Για όλους πρέπει να υπάρχει ισονομία……” Βέβαια οταν καταλαβαινει οτι εννοούν τον Κυριακο Μητσοτακη τότε αλλάζει χρώμα.

Η υπόθεση της προκλητικής δανειοδότησης της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», συμφερόντων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επί έντεκα και πλέον χρόνια δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή, παίρνει ακόμη πιο προκλητική τροπή. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συχνά επικαλείται την επιχειρηματικότητα και την αριστεία, ούτε τώρα προχώρησε στην αποπληρωμή του δανείου παρά την τεράστια περιουσία του και εξασφάλισε νέα ρύθμιση από την τράπεζα με υπόσχεση και πιθανής νέας.

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Documento είχε αποκαλύψει ότι η εφημερίδα των Χανίων είχε δανειοδοτηθεί με προβληματικές εγγυήσεις από τις τράπεζες Πειραιώς και Παγκρήτια, ενώ την εποχή που άλλοι επιχειρηματίες στέναζαν από τις τραπεζικές απαιτήσεις η επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη όχι μόνο δεν πλήρωνε αλλά δεν υπήρχε ούτε καταγγελία για τα δάνεια. Η επιτροπή της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ εξέτασε και την υπόθεση του «Κήρυκα Χανίων», για να καταλήξει σε παράθεση λεπτομερειών άκρως προκλητικών για τον απλό πολίτη.

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να παίρνουν δάνειο για μια επιχείρηση που λίγες μέρες μετά κλείνει και ενώ τα χρήματα φαίνεται να διοχετεύονται σε ανέγερση κτιρίου, τελικώς ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δεν δίνονται για το έργο αλλά εκταμιεύονται από τους μετόχους. Μπροστά στην εξέταση της υπόθεσης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται στην Τράπεζα Πειραιώς για ρύθμιση (την εποχή της διοίκησης Μιχάλη Σάλλα).

Στη ρύθμιση που κάνει προβλέπεται καταβολή ποσού 69.000 ευρώ έως το 2018 και τον Νοέμβριο του 2018 καταβολή του υπόλοιπου ποσού 649.000 ευρώ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσήλθε τελικώς στην τράπεζα, κατέθεσε ένα ποσό και τον καιρό που οι τράπεζες απειλούν με κατασχέσεις μικροοφειλέτες ο ίδιος εξασφάλισε όχι μόνο ρύθμιση αλλά και δικαίωμα μελλοντικής ρύθμισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια επιλογή έχει κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης και για το κόμμα του, αφού αρνείται να πληρώσει τα δάνεια και επιχειρεί, όπως έχει αποκαλύψει το Documento, να εκχωρηθούν σε funds και εταιρείες κοψοχρονιά.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων» θα περίμενε κάποιος ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιχειρούσε να αποποιηθεί και όσα έχουν συμβεί σε σχέση με το δάνειο αλλά και τους χαρακτηρισμούς του κακοπληρωτή που εκμεταλλεύτηκε το όνομα και την εξουσία του για να μην πληρώνει τις τράπεζες που εκείνη την περίοδο κατέρρεαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο με την τεράστια ακίνητη περιουσία (στο πόθεν έσχες ο ίδιος και η σύζυγός του δηλώνουν 27 ακίνητα) και τις οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις επέλεξε να κάνει χρήση των προκλητικών ρυθμίσεων που φρόντισαν να του εξασφαλίσουν από το 2016 και να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις.

Εμφανίστηκε λοιπόν στην τράπεζα και κατέθεσε 150.000 ευρώ αντί για τις 649.000 που είχε συμφωνήσει και ζήτησε αποπληρωμή του δανείου τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα του έδωσε δυνατότητα αποπληρωμής σε τρία χρόνια με δικαίωμα και πάλι στο τέλος της περιόδου να επαναδιαπραγματευτεί την αποπληρωμή του δανείου τα επόμενα τρία χρόνια. Δηλαδή η αποπληρωμή να γίνει σε έξι έτη συνολικά. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η περίοδος αυτή δεν είναι τρία συν τρία χρόνια, αλλά πέντε συν πέντε, ενώ επιμένουν πως οι επιτροπές της τράπεζας δέχτηκαν να του χαρίσουν και τους τόκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ