Τιμή και Δόξα στον Μεγάλο Έλληνα Επαναστάτη Ρήγα Φεραίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τιμή και Δόξα στον Μεγάλο Έλληνα Επαναστάτη Ρήγα Φεραίο, τον άοκνο πρωτεργάτη της αφύπνισης του έθνους των Ελλήνων που οδήγησε στην νικηφόρα επανάσταση του 1821 και την Δημιουργία, μέσα σε διαδικασία πολιτειακής εξέλιξης 200 χρόνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας.

A77E67DB 135A 4E5B 96B7 0508103B991E

Αγαπητές φίλες και φίλοι. Έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε όσους θυσίασαν την Ζωή τους για να χαίρουμε όσα χαιρόμαστε σήμερα. Η δουλοπρεπής συμπεριφορά απέναντι σε όποιον έχει έστω ίχνη εξουσίας και ο φιλοτομαρισμός αδιαφορώντας για την κοινωνία, είναι συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους.

Μην νομίζετε ότι επειδή κάποιοι, που προφανώς με την συμπεριφορά τους σε απείρως ευμενέστερες συνθήκες θεωρούν ηλίθιους όσους δίνοντας το αίμα τους και την ζωή τους ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΑΝ (και τους εαυτούς τους προφανώς “έξυπνους”) και τους έδωσαν με το ΑΙΜΆ τους την δυνατότητα να είναι εν δυνάμει ελεύθεροι αυτό είναι διατηρήσιμο με τέτοιες συμπεριφορές. Όπως ένας ακόμη Μεγάλος Έλληνας έγραψε: θέλει Αρετή και Τόλμη.

Διδαχθείτε από την ιστορία. Διδαχθείτε φίλοι και φίλες από την σημερινή διεθνή πραγματικότητα Κοιτάξτε Βόρεια Συρία, Λιβύη, Παλαιστίνη κλπ να δείτε τι σημαίνει να μην είστε ελεύθεροι. Διδαχθείτε από το τι συνέβη όταν κρατικές υποστάσεις κατέρρευσαν μέσα σε λίγους μήνες (Ανατολική Ευρώπη).

Εάν δεν σας ενδιαφέρει για τον εαυτό σας μήπως για τα παιδιά σας; Σαν σήμερα 24 Ιουνίου το 1798, στραγγαλίσθηκε από τους Τούρκους στο Βελιγράδι, στους οποίους παραδόθηκε από τους Αυστριακούς που τον συνέλαβαν βέβαια κατόπιν προδοσίας και το σώμα του ρίχτηκε στον Δούναβη.

images%20%281%29

“Όλον το Έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνο πολίτης.” (“Τα δίκαια του ανθρώπου” ,άρθρο 23). Μας λέει πλέον τίποτα ο ανωτέρω στίχος ;

pantislawoffice.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ