Η Σουδα στο στόχαστρο της Άγκυρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επέκταση της Σούδας έχει ανησυχήσει την Άγκυρα δίνοντας εντολή στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να αναλάβουν δράση. Η Χουριέτ έγραψε ότι στόχος της επέκτασης είναι το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ η Σαμπάχ έκανε λόγο για σχέδιο της Ελλάδας για την Κρήτη και χαρακτηρίζει «θρασείες» τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο.

Όλα τα νησιά μας βρίσκονται στο στόχαστρο της Άγκυρας, με τους Τούρκους να προχωράνε σε καθημερινές παραβιάσεις, ενώ οι υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο είναι σχεδόν καθημερινές. Και αυτό γιατί τα ελληνικά νησιά δεν επιτρέπουν στην Τουρκία να προχωρήσει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», καθώς δεν της επιτρέπουν να έχει θαλάσσιες ζώνες.

Η φωτογραφία με την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προκαλούν μέσω Σούδας, αποδεικνύοντας ποιος είναι ο σχεδιασμός τους. Το 2019 στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Αριάδνη 19», στην οποία συμμετείχε και η Τουρκία, βατραχάνθρωποι της SAS φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας και μάλιστα τη φωτογραφία «ανέβασαν» στον λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στέλνοντας το μήνυμα της Άγκυρας.

Η συγκεκριμένη μάλιστα προκλητική ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε και στον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ και μετά από εντολή του τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ