Κύμα οργής στο διαδίκτυο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: “Δολοφονησαν ένα ζωάκι που ηθελε να ζήσει ελεύθερο”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια πραγματικά δυσάρεστη ειδήση καθως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου, προέβη στη θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή. Το ΖΩΟ διέφυγε και σύμφωνα με την ανακοινωση του πάρκου, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου:

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους».

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο:

Σταματήστε επιτέλους να ενισχύετε οικονομικά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Σήμερα δολοφόνησαν έναν χιμπατζή και δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφονούν αθώα ζώα.

Δολοφόνησαν Χιμπατζή που το έσκασε από το “Αττικό Πάρκο”. Το φυλάκισαν για χρόνια και αφού δεν άντεξε άλλο τον εγκλεισμό θέλησε να ελευθερωθεί κ τον σκότωσαν μην βλάψει τους ηλίθιους που διασκεδάζουν παρατηρώντας φυλακισμένους.

Στο #αττικό_ζωολογικό_πάρκο σκότωσαν χιμπατζή γιατί ήταν άχρηστοι να προφυλάξουν κι αυτόν και το κοινό που πάει και τους πληρώνει για να βλέπει αιχμάλωτα ζώα και να καμαρώνει ότι φέρνει τα παιδιά του σε επαφή με τη φύση. Δολοφόνοι με επιδότηση!

Δολοφονησαν τον χιπατζη διαβαζω…
Τον ειχαν δολοφονησει απο την στιγμη που τον πηραν απο το σπιτι του κ τον φυλακισαν…
Σημερα τον αποτελειωσαν… #cancel_Αττικο_Παρκο

Προσπάθησε να το σκάσει χιμπατζής απ το Αττικό ζωολογικό πάρκο κ τον σκότωσαν.. Γράφει η άλλη ‘τι θέλατε να κινδυνεψουν άνθρωποι?”, να μην τον είχαν εκεί φυλακισμένο θέλαμε κουκλα μου, δεν είναι εκεί το σπίτι του μην μπερδεύεσαι με το δικό σου αν έχεις άλλον χιμπατζή μέσα!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ