Κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του ο οδηγός λεωφορείου που κατέβασε ένα 11χρονο παιδί σε επαρχιακό δρόμο γιατί δεν είχε μάσκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και δίκη με την αυτόφωρη διαδικασίαγια αύριο Τρίτη, αποφάσισε ο Εισαγγελέας για τον 58χρονο οδηγό λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο ΝΣΣ Θεσσαλονίκης-Μελισσοχώρι και συνελήφθη μετά από μήνυση του πατέρα ενός 11χρονου, επειδή όπως υποστήριξε στην καταγγελία του, κατέβασε από το όχημά του το παιδί που δεν φορούσε μάσκα.

Ο πατέρας του 11χρονου ήταν έξαλλος με τα όσα συνέβησαν, ενώ κατήγγειλε και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίστηκε, όταν πήρε τηλέφωνο στο αμαξοστάσιο να ζητήσει εξηγήσεις.

Πάντως, μετά από επικοινωνία που είχε με τον οδηγό του λεωφορείου, τα πράγματα ηρέμησαν και δόθηκαν εξηγήσεις από τον 58χρονο, ο οποίος ζήτησε και συγγνώμη.

Ωστόσο, όπως είπε ο πατέρας του ανήλικου στην TV100 τη μήνυση δεν θα την αποσύρει, αλλά θα ζητήσει επιείκεια από το δικαστήριο, ώστε να μη χάσει τη δουλειά του ο οδηγός.

«Εγώ αναγκάστηκα να κάνω μήνυση επειδή στο σταθμαρχείο με το οποίο επικοινώνησα ήταν αγενείς και μου είπαν με ύφος “εάν θέλεις κάνε μήνυση”. Ο οδηγός ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά, μου ζήτησε μετανιωμένος συγγνώμη. Μου είπε δεν κατάλαβε τι έκανε κι ότι νόμιζε ότι το παιδί είχε συνοδεία διότι δίπλα του καθόταν ένας ενήλικος», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βασίλης Τριανταφυλλίδης.

Και πρόσθεσε: «Έκανα μήνυση γιατί οι άνθρωποι από το αμαξοστάσιο ήταν άξεστοι. Ο οδηγός κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και αυτό είναι άδικο. Θα ζητήσουμε επιείκεια».

«Ο οδηγός δεν κατέβασε το παιδί από το λεωφορείο, ούτε του μίλησε άσχημα»

Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Γιακουμής, δικηγόρος του 58χρονου οδηγού, είπε στο ethnos,gr πως ήταν ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε και πως ο οδηγός του λεωφορείου δεν είπε στον 11χρονο να κατέβει από το όχημα, ενώ δεν ήξερε πως ήταν ασυνόδευτο.

Σε ότι αφορά τα όσα είπε ο πατέρας του 11χρονου για την ταλαιπωρία του παιδιού και στον κίνδυνο τον οποίο εκτέθηκε περπατώντας χιλιόμετρα μέσα στη ζέστη (για να επιστρέψει σπίτι του στον Δρυμό), ο δικηγόρος του οδηγού υποστήριξε πως ο ανήλικος κατέβηκε στον τερματικό σταθμό του Μελισσοχωρίου, μέσα σε οικισμό και σε μικρή απόσταση από την πλατεία του χωριού.

«Το σημείο που κατέβηκε το παιδί από το λεωφορείο, βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Μελισσοχωρίου, δίπλα σε σπίτια, βενζινάδικο, ταβέρνα και σε μικρή απόσταση από την πλατεία του χωριού. Το παιδί δεν κατέβηκε στο… πουθενά. Ο οδηγός δεν κατέβασε το παιδί από το λεωφορείο, ούτε του μίλησε άσχημα. Όταν έφτασε στο σταθμό, γύρισε και είδε ότι ο 11χρονος, ένας συμμαθητής του αλλά και άλλοι επιβάτες δε φορούσαν μάσκα και τους έκανε σύσταση, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει. Ο 11χρονος δεν είχε μάσκα και έκρυψε με τη μπλούζα του το πρόσωπό του. Στη συνέχεια κατέβηκε μαζί με άλλους επιβάτες. Ο οδηγός έκανε τη δουλειά του και δεν μπορεί να γνωρίζει, αν κάποιο παιδί είναι ασυνόδευτο. Αν το ήξερε, θα έπαιρνε το παιδί δίπλα του μέχρι τον προορισμό του. Ο οδηγός είναι οικογενειάρχης και έχει αρρωστήσει με τις διαστάσεις που πήρε αυτό το ατυχές περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γιακουμής.

«Έχει δίκιο ο πατέρας»

«Ο πατέρας του 11χρονου έχει δίκιο που αγανακτεί, επειδή δεν του ειπώθηκε ούτε μία συγνώμη και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Έχει δίκιο ο πατέρας, αλλά δε φταίει για την αγανάκτησή του ο εντολέας μου. Μετά το περιστατικό ο πατέρας απευθύνθηκε στη διοίκηση των ΚΤΕΛ, αλλά κάποιος σταθμάρχης έδειξε απόλυτη απαξία και αυτό το γεγονός δικαιολογημένα τον εξόργισε. Όπως μου είπε ο εντολέας μου, συνομίλησε με τον πατέρα του 11χρονου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι και το συμβάν δε θα έπαιρνε καμία διάσταση, αν από την αρχή συνομιλούσαν οι δυο τους», είπε ακόμα ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ